Biffar med savoy- och baconfräs 4 port.
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 ägg
salt och peppar
1 pkt bacon
ca 1/4 huvud savoykål
flytande honung
- Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter.
- Blanda i blandfärs, ägg och kryddor och rör ihop till en jämn smet. Forma 8 stycken lika stora biffar.
- Stek i smör ett par minuter på varje sida. Lägg i en ugnsfast form.
- Strimla bacon och savoykål och stek var för sig. Krydda kålen med salt, peppar och lite honung. Lägg ovanpå biffarna. Kör allt klart i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, tills biffarna är klara.
Servera med potatismos och lingonsylt. Det var en liten chansning att byta ut purjo mot savoykål då min sambo inte är lika förtjust i kål som jag. Men han gillade det. Hurra!! Tror att han inbillar sig att han inte gillar vissa saker för det har hänt förr att han gillat saker som han tror att han inte tycker om. Tex spenat. Bara dåliga upplevelser från skolmaten tror jag.
4 kommentarer:
Vad kul! I går lagade vi grönkålswraps fast bytte ut grönkålen mot savoykål, haha. Det är kanske det som är inne den här veckan!
Åh, den där skolmaten och minnena därifrån har nog påverkat många av oss, säkert både på gott och ont. Skönt när man kan ändra sin åsikt i alla fall, tack vare en egen stjärna i köket!
Ha en riktigt fin helg!
Låter som något jag måste testa (på barnen). Tänk att jag senaste året upptäckt savoykål. Hur har jag kunnat missa det innan?! Är så gott!
Kål, vår kära kål! Jag tycker det låter alldeles fantastiskt gott det här.
Och jag har en sambo som är lite likadan. Men jag ser det som mitt mission att övertyga honom!
Skicka en kommentar