I torsdags var jag på blixtvisit i Skåne. Det är helt fantastiskt att bara kunna gå ut i trädgården och plocka lite rabarber och slänga ihop lite muffins. Lyx!! Uppskattat av familjen till kaffet.
Rabarbermuffins
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 rabarberstänger
Rör rumstempererat smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Lättast att placera formarna i en muffinsplåt. Skär rabarber i bitar och tryck ner lite i varje muffins. Garnera med flagad mandel och pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Känn med en sticka om de är klara. Pudra med florsocker före servering.
2 kommentarer:
Mums dom ser ju toksmarriga ut :).
De ser riktigt goda ut! Hinner jag i helgen ska jag göra likadana!
Skicka en kommentar