Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 12 juni 2011

Färgglada tillbehör till grillat

Varit i Skåne hos föräldrarna i helgen. Pappa fyllde år i veckan och vi köpte en ny grill till honom. Självklart skulle den invigas direkt. Gott kött och goda tillbehör. Jag gjorde en färgglad Ärt- och myntaröra och en Melon- och Jordgubbssallad.

Ärt- och Myntaröra
200 g frysta ärtor
1/2 kruka mynta (eller mer efter smak)
2 vitlöksklyftor
olivolja, salt och peppar

Tina ärtorna ordentligt i kallt vatten. Plocka myntabladen från krukan. Mixa ärtor, vitlöksklyftor, myntablad, några matskedar olivolja, salt och peppar.

Melon- och Jordgubbssallad
1 liter jordgubbar
vattenmelon (svårt att säga mängd då meloner är så olika stora men ungefär lika mycket som jordgubbar)
100 g machésallad
400 g fetaost
thaibasikika
solroskärnor
olivolja
citronsaft
salt o peppar

Skär melon och jordgubbar i bitar. Blanda med machésallad på ett fat. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och blanda runt. Strimla thaibasilikablad, smula fetaosten och strö över. Avsluta med solroskärnor.

Härliga färger och lätta goda tillbehör till grillat kött
***

9 kommentarer:

Remsan sa...

Vilka vackra tillbehör! Och så gott det låter. Har inte vågat mig på någon ärtröra ännu, men jag älskar ju ärtor då det måste jag. Både jordgubbar o melon är gott till olika ostar. Gud vad jag blev hungrig nu...

Mårtenssons kök sa...

Alltid lika välkommet med nya grilltillbehör, det är ju nästan det som gör grillmiddagen mest lyckad! Att färgerna är härligt somriga gör ju allt mycket bättre:)

Pernilla sa...

det låter som en bra ärtröra för oss här att testa på, eftersom vi måste göra ärtröra av ärtorna för att äta upp dem. och någon köpte en gigantisk påse frysta ärtor för att det "kan ju vara bra att ha" och nu vill samma någon mest bli av med dem... men ärtröror äter vi gärna :)

charlotta sa...

vilken fantastisk färg det är på den där översta varianten! låter riktigt gott, dessutom. hoppas du hade det gott i fin-skåne! ska förhoppningsvis dit på blixtvisit i veckan.

kramar!

Matarkivet sa...

Feta och vattenmelon är ett match made in heaven!

Karin - Trattoria sa...

vilka bra tips, tack!

Karin - Trattoria sa...

vilka bra tips, tack!

Karin - Trattoria sa...

vilka bra tips, tack!

Karin - Trattoria sa...

vilka bra tips, tack!