Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 7 juni 2011

Stockholmsweekend

Så var vi ju i Stockholm i helgen. Inget att klaga på. Kanske skulle man velat kunna äta mer än vad man kan. Stor hotellfrukost i botten. Sen vill man ju gärna både kunna äta lunch, fika, middag och en drink på något mysigt hak. Nä, det är nästan omöjligt. Men mycket hann vi med. Här kommer en kort genomgång av helgen så sparar jag lite godbitar till kommande inlägg.

Vi bodde på Clarion Hotell Stockholm som ligger vid Skanstull på Södermalm. Nära till tunnelbana, nära till city och gångavstånd till Globen och härliga restauranger på Söder. Rummet var kanon, sängen skön och frukosten gigantiskt stor. Modernt, luftigt och stilrent (enda minuset var toalettdörren som lika gärna kunde varit helt i glas. Say no more).

Gigantisk lobby med stort glasparti och bar ut mot vägen

Vi tog en promenad på söder och tittade på utsikten över Djurgården, Skeppsholmen, Gamla Stan mm. Åt lunch på Ersta Terassen i gassande sol och svalkande dryck.

Jag åt en Ceacarsallad med majskyckling och örtbröd. Johan tog en räksmörgås. Alkoholfritt vitt vin och en kall öl.

En kall eftermiddagsöl på en pub på söder

Middag på Sonjas Grek på Söder. Tråkig hemsida, mysig lokal och god mat. Jag slog till på en oerhört mustig fiskgryta. Bondsmörgås med grillad Halloumi och rödbetor med getostcreme till förrätt. Baklava till dessert. Rullade hem.

Globen by night. Inte långt från hotellet. "Bollen" där Seinfeld höll låda.

Lite turistande i flotta kvarter på väg till Gärdet. Besök på Tekniska museet och Nasautställningen samt en snabb kik på Riksidrottsmuseet. Mötte upp lillebror med sambo för en fika i Kaknästornet och mer utsikt över stan.

Ja, det är bara lite av vad vi pysslat med i helgen. Har två riktiga godbitar kvar att bjuda på....
***

9 kommentarer:

Remsan sa...

Ha ha, vi har bott på samma hotell. Minns den där hemska toalettdörren eller snarare fönstret. Vem kom på den idén? Annars gillade vi hotellet.
Ni verkar haft det toppen i huvudstaden. Stockholm är fantastiskt när det är härligt väder (och i lagom dos, hi hi)

Erika Skogly sa...

Hur tänkte de med en toadörr av glas? Man kan undra. Caesarsalladen såg mumsig ut!

tina sa...

Kul med weekend, och finfina bilder! :-)

Hovkonditorn sa...

Låter som en kul helg :)

Matarkivet sa...

Jag hade tänkt en weekend i Sthlm snart så jag kan visa min pojkvän stan, men tror jag ska undvika det hotellet då, han är ju engelsman... ;-) Verkligen korkat med en sådan dörr.

Gud vad ni hann med mycket! Verkar ha varit en toppenhelg!

missfranklin sa...

sjukt bra frukost på det hotellet...!

hade turen att jobba på ett företag som hade avtal med clarion när jag var i stockholm titt som tätt och då bodde jag alltid där. Stort plus i kanten till dem också att när man fick sin bil levererad från privata garaget, då låg det en liten påse ahlgrens bilar i passagerarsätet... :-)

Pernilla sa...

haha, såna där dörrar har de ju på gretas på toaletterna också, det är fan inte trevligt alls! varför gör de så? vem kom på att det kunde vara en bra idé?

ni ser ut att ha haft det riktigt fint iaf och ätit massa gott :)

Moma sa...

Härligt med mys i vår vackra huvudstad, men ni glömde att komma ner och hälsa på oss på Loopen :-)

Mårtenssons kök sa...

Ser ut som att ni haft en toppenhelg i "hövvestan", så fint att få se stan i sommarkläder.