Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 20 juni 2011

Glassmarängtårta till midsommar??

I lördags när vi var och grillade hos kompisar till Johan så blev vi bjudna på en supergod och väldigt lätt tårta. Den kombinationen gillar jag. Kan bli så att jag gör den till midsommar helt enkelt! Receptet kommer från Arla. Efter att ha surfat runt lite och efter hur Sofia berättade att hon gjorde så kommer receptet här:

Glassmarängtårta med Jordgubbar
1 marängbotten
2 dl vaniljvisp
250 g kesella kvarg rabarber
jordgubbar i massor

Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant. Bred på kesellan. Vispa vaniljsåsen och bred ovanpå kesellan. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Tag fram en liten stund före servering och garnera med skivade/bitade jordgubbar.

Inte så lätt att skära men oj så god!! Går att variera i massor. I ett recept jag hittade hade man blandat naturell kesella med sylt. Dekorera med bär efter säsong och smak.

Vad bjuder ni på för tårta till midsommar?! Tips mottages gärna!!
***

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Tyvärr är det inte vi som bjuder på tårta på midsommar, vårt ansvar är förrätten. Det blir gräddtårta med jordgubbar, har vi hörts ryktats, tyvärr. Inget som någon av oss är förtjusta i, då hade vi mycket hellre ätit denna goda tårta istället!

Matarkivet sa...

Ser jättegod ut! Tyvärr kan jag inte göra den på söndag då vi scandos har midsommarlunch, för vi ska åka tåg dit, men ska test vid senare tillfälle!

Annika - Bakat och lagat sa...

Hos oss blir det ingen tårta men en vit kladdkaka med jordgubbar och grädde till! Mumma.