Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 19 juni 2011

Kycklingfärspaj med fetaost

Nu är Johan också förkyld. Men min förkylning är på väg åt rätt håll. Lite täppt och tjock i hela huvudet av snor. Lite irriterande hosta får jag nog också dras med ett tag. Fräscht samtalsämne på en matblogg....

Varit i Johans hemstad i helgen och grillat med hans vänner. Väldigt gott och trevligt. Fick mig inte att bli mindre sugen på hus, trädgård och stor plats att bjuda hem folk på.

Väl hemma blev det paj till kvällsmat. Sällan fel och bra restmat till matlådor. Nackdelen är att jag börjat bli tokmätt så fort. Äta för två?! Nä, känns som jag äter lagom. Är glad att jag mår så bra som jag gör!!

Kycklingfärspaj med fetaost
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
400 g kycklingfärs
1 bit fetaost
1 ask körsbärstomater
3 ägg
3 dl standardmjölk
kryddor
  • Nyp ihop pajdegen. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.
  • Fräs kycklingfärsen i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i pajskalet. Smula över fetaost. Kvarta tomaterna och lägg i pajformen.
  • Blanda ägg, mjölk och kryddor. Här kan man variera vad för smak man vill ha. Jag hade salt, peppar, oregano, basilika, chili, paprikapulver....
  • Häll äggstanningen ovanpå färs, feta och körsbärstomater. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt pajen vila lite före servering

Kycklingfärs är ganska smaklös så behövs mycket kryddor. Tomat och feta gör sitt. Till pajen hade vi smarrig sallad på färsk vitkål och vinägrett.
***

5 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Ha ha Apskit! vilket förskräckligt namn på något så gott!!..:-)

Mårtenssons kök sa...

Det där hussuget ökar alltid vid denna tiden på året, likadant här... i varje fall en liten plätt att sitta ute på hade räckt!
Gott med paj, perfekt sommarmat.

Krya på er, båda två och ha en bra vecka!

Matarkivet sa...

Usch, vet hur det känns, har varit förkyld i flera veckor nu, men nu är den nog inne på sluttampen, hoppas jag. Tycker sommarförkylningarna blir värre för vart år! Hoppas du mår bättre snart!

Pajen ser förresten jättegod ut!

M A T B L O G G E N sa...

Pajen ser jättegod ut! :-)

Jen sa...

Gott!