Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 8 juni 2011

Koh Phangan

Egentligen gillar jag inte att gå till sådana ställen som alla pratar om. Många har, i fler år, pratat om en thairestaurang på Söder i Stockholm som ska vara sååå bra. Hur bra kan en thairestaurang bli?? Nu fattar jag! För vi gick dit i söndags innan Seinfeld. Till Koh Phangan alltså. Fick ett bord ute. Var skönt under tak i sommarvärmen. Men nästa gång ska jag sitta inne. Vilket ställe. Sååå coolt!! Inrett precis som på en thaikrog i Thailand. Bambu, små rum, halvprimitiva barer, enkla toaletter. Sååå mycket att titta på och begrunda överallt. Tog bara en tur när jag skulle gå på toaletten. Så inne sitter vi nästa gång.

Menyn var innehållsrik och svårt att välja. Ville inte ha för stark mat så jag utgick från det. Till förrätt åt jag kycklingplättar med röd curry och varmrätt Pat Thai Gai. Det åt jag till lunch under en vecka när vi var i Thailand för ett gäng år sedan. Älskar det!!

Louise åt mini-vårrullar till förrätt som var supergoda. Allt lika snyggt och fräscht upplagt. Johan och min bror drack STORA Chang såklart. Jag nöjde mig med mineralvatten. Men tror att man kunde fått en riktigt smarrig alkoholfri drink.

Ligger på en liten sidogata på Söder, nära Medborgarplatsen. På Skånegatan närmre bestämt. Passade oss fint :). Åker ni till Stockholm: Gå till Koh Phangan för en helhetsupplevelse!
***

9 kommentarer:

Matarkivet sa...

God Thaimat är underbart gott, låter som ett jättebra ställe!

Anonym sa...

Vad härligt med en helg i Stockholm! Den där thai-krogen har jag besökt och det är ju supermysigt! Dock finns det krogar i Sthlm som gör bättre mat, men det är klart värt att gå dit för upplevelsen! :-)

Karin - Trattoria sa...

jäklar vad gott det ser ut!

Mårtenssons kök sa...

Det står med på vår besökslista till vår nästa Stockholmstur! Men då följer vi ditt råd och sitter inne:)

Jenny Penny sa...

Ja visst är det häftigt!
Jag tog mina vänninor dit förra året när dom sprang tjej milen och i år är det ett måste att gå dit igen säger dom :) Det är inte bara maten som är god det är jätte häftigt inne oxå..
Vi fick ett monsunregn när vi var där.. hahah. Jag och Henrik satt i tuc tucen när han och jag var där..

Anonym sa...

Thai är bra! och det såg ju super gott ut.
Rekommenderar "Thai Moon Kitchen" om du vill äta riktigt bra thai hemma i Götet. De har inrett med mycket krimskrams så det känns som om man är i Thailand. Och maten är grym!!!

Spice är inte så dåliga heller... o då är den vid engelbrektsgatan/ södra vägen bäst... de har trevligast personal =)

Vidare så var jag på apan i fredags... också riktigt bra mat om man vill ha lite Asiatiskt... eller om man bara vill bli lite berusad ;)

// Ida

Remsan sa...

Visst är det bra! Älskar stället. Underbar miljö, goda drinkar, fantastiskt god mat och bra service. Urcoolt att man dessutom kan sitta i en tuktuk och äta om man vill.

Pernilla sa...

där skulle vi ätit en gång när vi var i sthlm, men det hade massor av andra också tänkt göra och vi tänkte inte på att boka ett bord så det blev inte av :( vi fick visserligen god thaimat på ett annat ställe, men det var ju inte lika häftigt inrett! nåja, det verkar ju finnas kvar så det får bli av nästa gång istället då...

Moma sa...

Men hallå, ni glömde att komma och ta en drink och en dans med mig på Loopen när ni var i Stockholm!