Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 22 juni 2011

Efter regn kommer solsken

En dag till sen långhelg. Midsommarhelg dessutom. Därefter två veckors jobb. Sen semester. I can do it!!!

Varje gång det vankas långhelg önskar jag att jag var ledig en extra dag att fixa, greja och dona. Mest med att handla, laga mat och transportera mig. Men oftast blir det stress, konkande och jobb in i det sista.

I kväll har jag förberett en Laxtårta som jag ska konka med till Skåne i morgon. I ett litet kök blir det lätt kaos!! Varför ska man alltid visa det glamorösaste och finaste från sitt hem? Detta är verkligheten bakom de flesta middagar. Full diskho, belamrad arbetsyta och grejer mest överallt!!!Resultatet på Laxtårtan bjuder jag på efter midsommar när den är provsmakad och bedömd.

Blev en lätt kvällsmat. Jordgubbar kan man inte få för mycket av just nu. Vaniljyoghurt med jordgubbssmak (Valio) med massor av färska jordgubbar. Smarrigt!!!

Och vädret då?? Jo, det pratas det om rätt mycket just nu. Tror det blir en klassisk midsommar. Småkyligt, regnskurar och lite solglimtar. Ska ta och börja packa nu. Blir allt från badkläder till regnjacka tror jag minsann.
***

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

:) Härligt att se köket i all sin glans, för det är ju så det är när utrymmet brister!
Laxtårtan ser vi fram emot att få höra om, det låter som något som vi skulle gilla.

Remsan sa...

Näe precis, varför ska man alltid visa den polerade sidan ;-)

Pernilla sa...

mitt kök är alltid skinande rent ;) eller kanske så ser det ut som ett bombnedslag nästan jämt. men det går ju inte att hålla rent när ett geni är i arbete!

laxtårta låter gott, ser fram emot att få se resultatet. trevlig midsommar på dig sofie :)

Malin sa...

Gud vad gott med laxtårta! :)

Och den där bilden speglar minst sagt verkligheten! Det brukar se ut som ett bombnedslag när man leker kock i köket. Önskar att jag hade nån som kunde städa undan efter mig varje gång ;)

charlotta sa...

haha. sådär brukar det också se ut i mitt kök... tror inte det spelar någon roll hur stort kök man än har, det blir liksom kaos ändå.

hoppas ni får en finfin midsommarhelg i stugan!

Anne-Lie sa...

Känner igen känslan både vad det gäller kök och om man ändå hade en dag ledigt innan storhelgerna. Hoppas du i alla fall får en trevlig Midsommar!

Matarkivet sa...

Så ser det oftast ut hos oss också, man måste ju multitaska så mkt som möjligt så ingen yta är fri.

Ha en trevlig midsommar!