Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 7 mars 2011

Spagetti Bolognese

Det finns hopp!! Cykellampor till och från jobbet är ett minne blott! Och ljuset gör att man blir pigg och glad. Våren trippar fram med små små steg. Och jag älskar våren!!

I kväll blev det Spagetti och Köttfärssås eller Spagetti Bolognese som det heter om man ska svänga sig med lite tjusigare beskrivning. Lika många recept som kockar och såhär gjorde jag idag (för blir ofta inte samma två gånger).

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk tomatpuré
oregano och basilika (torkad)
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater á 400g
1,5 dl vatten (att skölja ut det sista ur konservburken med)
salt och peppar
chiliflakes
2 msk flytande honung
1,5 dl matlagningsgrädde

Finhacka lök och vitlök och bryn i smör. Tillsätt nötfärs och bryn med. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs med en stund. Häll på tomatkross, vatten, fond, honung och kryddor. Koka ihop i ca 10 minuter och smaka av. Häll på grädden mot slutet och koka ihop en minut.

Rårivna morötter är kanske inte så sydeuropeiskt men så gott!! Nyriven parmesan fick stå för den biten. Då kommer mitt lilla rivjärn väl till pass.

Fortsatt trevlig vecka!

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Visst är det helt underbart att det är ljus så mycket tidigare och senare, det behöver vi verkligen!

Remsan sa...

Ja, det är på turerna till och från jobbet man märker av ljusets intåg.
Köttfärssås är verkligen något som blir så olika varje gång. Men massor av riven parmesan det vill hela familjen hos oss ha. Milia äter gärna osten bara :-)

charlotta sa...

jag har alltid några dl rödvin i min! och oxbuljong och en gnutta kanel. mm! och parmesan på det, och ALLTID massor med parmesan på. ljuvligt!

Unknown sa...

Håller med! Det är så underbar att se att det bara blir ljusare och ljusare! Det finns hopp om att snart våren är här :-) Kram Gourmetmorsan