Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 28 mars 2011

Gud, så pajigt!

Känns som det blivit mycket paj på sistone. Det är ju så gott och enkelt. Rensa lite kyl eller göra en gammal klassiker. Tog upp lite nötfärs från frysen i går morse och när jag frågade Johan vad vi skulle göra med den föreslog han Tacopaj. Det betyder ju även att han gör den. För det är hans grej. Jag bakade bröd, städade och pysslade. Helt plötsligt var maten klar. Och lika gott är det varje gång. Åt dock lite för mycket så det höll på att komma upp på yogan. Även lite kvar till idag. Sallad och salsasås till. Receptet har jag bloggat om flera gånger men här kommer det igen.

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 msk paprikapulver

Nyp ihop. Förvara i kylen en halvtimma. Tryck ut i pajformen. Förgrädda i 15 minuter på 200 grader.
500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
1 burk creme fraiche
1 burk creme fraiche paprika chili (arla)
1 ask körsbärstomater
skivade jalapenos
riven ost

Fräs köttfärsen och tillsätt kryddmixen mot slutet och koka in. Lägg i pajskalet. Blanda creme fraichen och bred ovanpå. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Strö över riven ost. Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.

Har ni inte testat så gör det! Kanske ett alternativ till fredagstacosen?! För nu är måndagen avklarad så nu går resten av veckan av bara farten!! I morgon är det skojigheter efter jobbet. Lovar att rapportera!!
***

6 kommentarer:

Pernilla sa...

tacopaj är den enda sortens matpaj som inte ratas direkt av den andra parten i det här hushållet, själv älskar jag ju alla sorters matpajer :)

vi ses imorgon på bokmingel, det ska bli fint!

Mårtenssons kök sa...

Gott, gott. Tur den inte tittade ut på yogan då, kan bli lite besvärligt...

Anonym sa...

Du fick mig att göra paj häromdagen! :) Och visst är det jobbigt när man råkar äta för mycket. Det händer ju... ;-)

charlotta sa...

äsch, man kan aldrig få för mycket paj! hos oss är det tyvärr samma som hos pernilla - calle ratar allt som inte är tacopaj... suck.

MÅ Gott sa...

Tacopaj är min favoritpaj. Vi brukar göra det på tacoköttfärsresterna ibland, gott med en schysst sallad till!

Cupcakesfluffan sa...

Tacopaj är himla gott det :-)