Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 msk paprikapulver
Nyp ihop. Förvara i kylen en halvtimma. Tryck ut i pajformen. Förgrädda i 15 minuter på 200 grader.
500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
1 burk creme fraiche
1 burk creme fraiche paprika chili (arla)
1 ask körsbärstomater
skivade jalapenos
riven ost
Fräs köttfärsen och tillsätt kryddmixen mot slutet och koka in. Lägg i pajskalet. Blanda creme fraichen och bred ovanpå. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Strö över riven ost. Grädda på 225 grader i ca 25 minuter.
Har ni inte testat så gör det! Kanske ett alternativ till fredagstacosen?! För nu är måndagen avklarad så nu går resten av veckan av bara farten!! I morgon är det skojigheter efter jobbet. Lovar att rapportera!!
***
6 kommentarer:
tacopaj är den enda sortens matpaj som inte ratas direkt av den andra parten i det här hushållet, själv älskar jag ju alla sorters matpajer :)
vi ses imorgon på bokmingel, det ska bli fint!
Gott, gott. Tur den inte tittade ut på yogan då, kan bli lite besvärligt...
Du fick mig att göra paj häromdagen! :) Och visst är det jobbigt när man råkar äta för mycket. Det händer ju... ;-)
äsch, man kan aldrig få för mycket paj! hos oss är det tyvärr samma som hos pernilla - calle ratar allt som inte är tacopaj... suck.
Tacopaj är min favoritpaj. Vi brukar göra det på tacoköttfärsresterna ibland, gott med en schysst sallad till!
Tacopaj är himla gott det :-)
Skicka en kommentar