Försökte googla på chimaysvamp men hittade inget. Det kanske inte ens stavas så!? Någon som vet? Men tror att det är en asiatisk svamp, japansk kanske till o med. Kanske är det en typ av pioppini!? Står i en kruka men utan jord. Bara att lyfta upp, skära av den nedersta "stocken" och dra isär svampen. Bryna i lite smör och krydda med salt och peppar.
Så blev det en gratäng med färgglad tricolorepenne, stekt bacon, purjolök, färsk tomat i tärningar, svampen, smörgåskrasse och chevréost smulad på toppen. På med lite salt, peppar och matlagningsgrädde. Skulle kanske skojjat till grädden, kryddat och krämat till den, men ville mest inte ha gratängen torr. Gratinera i mitten i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med sallad. Och smaken?! Jo, det blev gott. Men inte så krämigt. Tror den blir bättre i lådan i morrn när den har gottat till sig.
Leif Mannerström gråter i TV. Fint tycker jag!
***
5 kommentarer:
ser jättegott ut :)
ser jättegott ut :)
Haha, ja någon fördel ska man väl ha för att man har stans största uteservering :) Synd bara att dagens regn hindrar dess utnyttjande!
Hej Sofie!
Googlar du på Shimeji, så hittar du svampen och jag skulle tro att maten blev god:
Shimeji är rik på umami-smakkomponenter och Umami, populärt kallad savoriness, betraktas idag som den femte grundsmaken.
Umami fungerar som en förstärkare för många andra smaker.
Jag kan inte laga mat, så jag får väl kompensera det med annat... :o)
STOR KRAM
Petra
vilka coola svampar! är det något man "bara har stående" i kylskåpet? i så fall vill jag bo med er. /michael
Skicka en kommentar