75 st skorpor
300g äpplen
50g smält smör
2,5dl strösocker
2 ägg
rivet skal av 2 citroner
1 dl pinjenötter
8 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1,5 msk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och riv dem grovt.
Vispa samman smör och socker. Rör ner äppel, citronskal och pinjenötter.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, ingefära och vaniljsocker. Tillsätt till smeten och rör till en jämn deg.
Häll ut degen på bakbord. Dela degen i sex delar och rulla varje del till en rulle som är ca 2 cm tjock. Lägg på bakplåt och tryck till dem försiktigt med handen.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Skär de nygräddade längderna i 1-2 cm breda skorpor. Låt svalna. Torka i ugnen på 100 grader i ca en timme tills de är helt torra och knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar