Receptet har jag tagit från Leila Lindbloms "a piece of cake". Äppeltantens äppelpaj. I grundreceptet är det äppel och persika men jag tog bara äpple.
Smuldeg:
250g smör (jag tyckte det räckte med 200g)
1,5 dl råsocker (hade inget råsocker så jag tog farin och strö)
1,5dl kokosflingor
2,5dl vetemjöl
1,5dl havregryn
Smula ihop ingredienserna med fingrarna.
Skala och klyfta 8 äpple. Stek i smör, mald ingefära, mald kanel och strösocker. Lägg i en smord form och strö över smuldegen. Enligt receptet ska man hyvla över smör men jag tyckte att det fortfarande räckte med smör. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200grader i ca 25 minuter tills pajen är gyllenbrun.Kan knappt bärja mig till imorrn....:)
1 kommentar:
Ser riktigt gott ut :D
Skicka en kommentar