Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 23 september 2009

Hagafik

Ikväll har jag fikat med två skånevänner, Karna och Emma. Det var väldigt längesen vi träffades och hade väldigt mycket att prata om.

Vi började på Grappolino som ligger på Haga Nygata i Haga. Hade aldrig hört talas om stället och vet inte om jag lagt märke till det förut. Ganska tråkigt ställe, tom monter, tråkig meny och halvtrevlig personal. Vi beställde två Ceasarsallad och en paj. Pajbiten var den minsta jag någonsin har sett och salladen var väl inte direkt en klassisk Ceasarsallad. Men, men... Vi hade trevligt.

Efter en stund var stället tomt och de stängde. Vi hade mer att prata om så vi gick vidare till Café Husaren som ligger på samma gata en bit upp. Cafét är kännt fär sina enormt stora kakor. Tillochmed kusin Fredrik har lämnat en halväten kaka på detta stället.

Jag beställde en kopp te och en "negerboll" som är i storlek av 5-6 normalstora. Emma tog en bit äppelpaj som var dubbelt så stor som hennes matpaj på förra stället. Karna försökte hålla igen på sötsakerna och tog bara en liten skorpa:). Även den lilla skorpan var modell större.

Även detta ställe blev folktomt och vi fick lämna. Klockan började bli mycket och vi styrde kosan mot våra hem igen. Lovad att det inte ska dröja lika länge innan vi ses igen. Karna ska ju få tillöning i December så förhoppningsvis före det. Annars kan det nog dra ut på tiden igen....

Inga kommentarer: