I veckan gjorde jag en paj med brysselkål och ädelost. Väldigt god tyckte jag. Johan var lite skeptisk mot brysselkålen som jag bara älskar! Både i pajen och i salladen.
Paj med ädelost och brysselkål
125g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
- Tryck ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga botten och förgrädda skalet på 200 grader i ca 10 minuter.
1 röd paprika
1 bit purjolök
200g brysselkål
1 tomat
3 ägg
2 dl creme fraiche
salt och peppar
- Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten tills de blir lite mjuka. Låt svalna något och dela dem på mitten.
- Hacka paprika och strimla purjolök. Lägg i botten av pajskalet.Smula över ädelosten och placera ut brysselkålen. Skiva tomaten och lägg överst.
- Vispa ihop creme fraiche och ägg, krydda med salt och peppar. Häll i pajformen.
- Grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
- Låt svalna och servera med sallad.
Sallad med ruccola, apelsin, avocado och brysselkål |
Smaklig måltid |
6 kommentarer:
Oj då, har ni det vitt också? Här är det bara vatten som "faller" eller vad man ska kalla det, men blåser det gör det - hugaligen!
Den där brysselkålen har verkligen fått en topp, och när den är färsk så är den ju så himla god. Pajen sparar vi, den innehåller ju bara favoriter:)
Oj vad gott! Älskar brysselkål... Så gott!
Brysselkål gillar jag mer och mer! Nu älskar jag det. Så länge de inte blir överkokta.... Men de är ju finfina i sallader. Och så är de ju så förbannat söta.
Ädelost är gott i matlagning men i paj har jag inte testat än. Brysselkål lärde jag mig äta förra året:) Jättegott!
Hoppas ni klarade er bra i stormen. Här fick vi lite snö och det blåste inte alls så mycket som det gjorde i övriga landet.Vi klarade oss fint den här gången.
Ha nu en riktigt skön helg!
Aha! Brysselkål istället för broccoli med ädelost i en paj - låter supergott!
Trevligt med steg-för-steg-bilder!
Ha en trevlig helg och håll i hatten!
Kram Lotta
Brysselkål verkar vara en sån där hata eller älska grönsak. Själv älskar jag bryssellål. Ihop med ädelost låter supergott!
Skicka en kommentar