I kväll gjorde jag Julmustkyckling som jag läst om lite här och var i några år. Jag gjorde exakt som receptet sa och smakade inte ens av. Sen åt jag grytan tillsammans med ris och kokta morötter. Johan tyckte inte det smakade julmust medan jag kände smaken men tyckte att det var helt ok ändå. En mustig, god och lättlagad gryta helt enkelt!
Julmustkyckling 4 port
1 kg kycklingfiléer
2 msk smör
2 dl crème fraiche
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
3 msk vetemjöl
- Skär kycklingen i grova strimlor. Bryn dem i smör i en stekpanna.
- Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin, soja och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
- Lägg ner kycklingen och låt den sjuda ca 10 min.
- Servera med tex. ris och grönsaker.
Du har väl inte glömt att skänka ditt bidrag till Musikhjälpen!? Årets tema är "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet". Ett viktigt ämne. Surfa in på vår insamlingsbössa "Från blogg till bössa" och lämna ditt bidrag.
5 kommentarer:
Julmustkyckling fick vi på julbordet något år hemma hos mamma. Inte helt dumt.
Ha nu en riktigt skön helg!
KRAM
julmustkyckling hör numera julen till hemma hos oss och den gillas av hela familjen JIPPI
Julmustkyckling låter sött... Och gott! :D
Julmustkyckling har jag också lagat och det supergott! Vi dricker alltid mindre must än vad vi tror att vi ska göra så då är sån här mat perfekt. I jul får vi väl dricka upp påskmusten innan vi ger oss på julmusten...
Självklart har jag lämnat ett bidrag!
Kramar.
Absolut ska det testas med must i maten, coca funkar ju och likaså glögg så varför inte julmust!
Idén till musikhjälpen var ju helt fantastisk och bidrag skickades helt klart!
Skicka en kommentar