Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 30 december 2013

Årskrönika för 2013

Först hade jag inte tänkt att göra någon årskrönika. Men det har ju blivit lite av en tradition. Det är ju ganska trevligt att tänka tillbaka på året som gått och inse att det varit ännu ett innehållsrikt år. 2012 var unikt då jag var föräldraledig hela året. 2013 har jag jobbat igen och försökt få kläm på det där med alla vardagsbestyr då man har småbarn och en sambo som är borta långa dagar. Att planera mat, träning och att träffa vänner för att inte bli helt sönderstressad. Allt går och vissa dagar får det bli pannkaka helt enkelt (i dubbel bemärkelse:)).

Bloggen har inte blivit lika flitigt uppdaterad under 2013 och jag är överlycklig över alla er besökare som fortsätter att titta in då och då ändå! Tackarrr! Hoppas kunna fortsätta locka er att kika in även under 2014.

Under Januari gjorde vi en efterlängtad flytt från en liten lägenhet till en större lägenhet. Vi målade, tapetserade, packade, packade upp och installerad oss i nya skåp, rum och garderober. Jag började jobba och Johan började sin föräldraledighet.

Oliver hjälper gärna till i köket (Ugnspannkaka är en återkommande vardagsrätt)
Grå och tråkig Februari livades upp med Matbloggsträff med tant-tema, Tjejmiddag, Melodifestivalmidadgar mm. Under en vecka i Mars var vi på skidsemester i Stöten tillsammans med Johans familj. Det var fint väder med några riktigt kalla dagar. Vi åkte skidor, skoter, åt god mat och värmde oss med bland annat Varm choklad med Minttu och vispgrädde. Ida bjöd på tjejmiddag och jag gjorde Dumplins för första gången. Vi hade ännu en Matbloggsträff med tema Nostalgi.

Värmande Varm choklad med MinttuI April hade vi en väldigt trevlig Matbloggsträff här i Göteborg med matbloggare från hela landet (plus London). Vi gick mat- och ölvandring genom stan, tog ett glas på en uteservering i strålande solsken, åt Libanesisk mat en kväll och Asiatisk mat den andra kvällen. Hoppas vi får ihop en liknande träff snart igen!

Matbloggare på solig uteservering
Drink på trevliga Dorsia
Maj månad är min och min fina mammas månad. I år fyllde jag 35 och mamma 60. Jag firade min födelsedag med familjen i Skåneland och en fantastiskt god Lakrits- och Chokladkladdkaka. Mamma firade sin dag genom att "ställa till ett redit gille". Då Pappa fyllde 65 en månad senare öppnade de dörrarna till sitt hem och bjöd släkt och vänner på Buffémat, tårta och diverse drycker. Det blev en mycket trevlig tillställning.

35 i Skåneland
Lakrits- och chokladkladdkaka
I Juni firade vi inte bara Midsommar och Nationaldag. Vi ställde även till med en överaskningsdag för pappa när han fyllde 65. Vi lurade honom till Helsingborg där Brunch med hela familjen väntade hos min bror. Vi "turade" till Helsingör och åt på restaurang i Helsingborg på kvällen. En hellyckad dag.

Champagne för pappa
Härlig sommarbrunch dukades upp
Juli och Augusti är sommarmånader man kan längta till. Jag och Johan hade bara en veckas semester tillsammans men Oliver fick hela sju veckors ledighet genom pusslande, överlappande och farmor och farfar. Vi gjorde småutflykter, var i sommarstugan i Yngsjö och i husvagnen på Resö. Det var en härlig sommar med mycket sol, bad och god mat.

I September åkte vi på en härlig semester till Mallorca. Lata dagar, mycket mat, lite Sangria, salta bad och joggingtur i soluppgången. Det visade sig att vi bodde på samma hotell som Malin (Malin´s Diner). Mycket trevligt att träffa henne och hennes familj!

Svalkande dopp i hotellpoolen
I Oktober fyllde Oliver 2 år som firades bland annat med Rödbetstårta med hallon och Valnötter. Vi hade Matbloggsträff med tema Skördetema och firade Halloween med Fläskfilégryta.

Under November var jag och Oliver en långhelg i Skåneland, vi besökte Hanna och Edvin under en ledig dag i deras nya hus i Gråbo och det lagades en och annan mustig köttgryta.

Under December har jag snöat i på kål i alla de former. Vi har kokat knäck och kola, bakat pepparkakor och lussekatter, firat advent och jul. I morgon är det dags att fira in det nya året. Jag tänker inte avlägga några annorlunda nyårslöften än vanligt: träna mer och äta sundare. Jag litar på att 2014 blir ett friskt och piggt år och positiva överraskningar är alltid välkomna.

Gott Nytt År! Vi ses 2014!

7 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Åh, Mallorca! Kan just nu även tänka mig de lite sämre väderdagarna där. Det var verkligen superkul att träffa er där.

Kram kram

Anonym sa...

Tänk så mycket du ändå hunnit på ditt 2013, ett fint år verkar det ha varit:)! Hoppas att du får en fin nyårskväll så ses vi nästa år! Skål och kram

Lotta sa...

Vilket härligt år! Det är nog inte så dumt att göra en liten summering oavsett om man har en blogg eller inte. Det är så lätt att glömma vad man har gjort och vad som har gjort en glad.

Tack för allt under 2013! Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt 2014. Vi ses då!

Kram Lotta

Mårtenssons kök sa...

Härligt med tillbakablickar och summering! Träffen var uppskattad och vi ser fram mot nästa gång!

Ett gott slut och ett ännu godare nytt önskar vi dej,
kramar

Remsan sa...

Jag älskar årskrönikor och tillbakablickar för när man tycker att tiden går alldeles för fort så inser man hur mycket som hinner hända på ett år!
Ha ett fint nyårfirande och Gott nytt år! Kramar.

Ann-Sofi Matsafari sa...

Underbart:)

Amy's piece of cake sa...

Vilket härligt år och jag minns lite extra vår träff förstås! Hoppas vi ses under detta året också :) Kramar.