Förra året gjorde jag en Grönkålspaj med ädelost som blev fantastiskt god. Efter gräddning ringlade jag honung och stödde rostade nötter på. Sött, salt, krispigt på en och samma gång. Pajen gjorde jag i helgen igen och jag har nu ätit den tre dagar i rad. Funderar på att göra den till julbordet på julafton. Vad säger ni om det, familjen?
Receptet på pajen hittar du här.
8 kommentarer:
Ska jag vara ärlig så har jag nog aldrig smakat grönkål.
Har precis lärt mig äta brysselkål. Heja mig ;-)
Jag brukar äta grönkål på julafton men då stekt med grädde....
detta lät spännande
Paj på julbordet tycker jag är finfint, särskilt för mig som inte äter Jansson. Jag ska göra en broccoli- och ädelostpaj med mandeltäcke till julbordet! Mest för att grönkål inte går hem hos hela familjen, annars hade det nog blivit det ;)
Jaaaaa den reprisen tar vi gärna!!!!
Grönkål har vi tidigare bara ätit som soppa, och då på fryst grönkål. Färsk har vi inte stiftat bekantskap med förrän nu i höst och vi gillar den skarpt! Paj med ost låter inte alls fel.
Jag ligger hopplöst efter på grönkålsfronten och har ALDRIG ätit det... Nu blir man inspirerad från alla håll och kanter med allt från grönkålschips till paj med ädelost så det är svårt att inte lockas att prova... Det kanske till och med är nyttigt också :-)
Pajen ser jättefin ut!
Stor tumme upp för grönkålspaj! Gjorde en i början av december som blev alldeles ljuvlig. Kram!
Grönkålspaj tänkte jag göra till julafton som ett nytt trevligt inslag bland den traditionella maten.
Skicka en kommentar