Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 22 juli 2013

Paella med skaldjur och chorizo

Första dagen på jobbet efter semestern är avklarad och den gick smärtfritt. Det är ganska lugnt så vi hann prata genom semestern, jag och kollegan. I morgon kommer det nog kännas som om jag inte haft någon semester.

När jag kom hem ekade lägenheten tom. Johan drog tillbaka till Resö idag för att tillbringa ytterligare några dagar i husvagnen med Oliver och sina föräldrar. Även om jag saknar mina grabbar så är det inte helt fel att få lite ensamtid ibland. Jag äter när jag vill, var jag vill och vad jag vill. Men först tog jag en extra svettig löptur. Är det måndag så är det. Man kan ju alltid försöka börja veckan lite hälsosamt brukar jag tänka. På tallriken låg det en väldigt god sallad med tonfisk, ägg, majs, blomkål, tomat, gurka, keso mm. Riktigt smaskigt och sommarfräscht!

Men nu ska jag bjuda er på Paellan som jag gjorde till mig och Johan igår. Blev även matlådor för idag och i morgon. Kanske inte den bästa maten att värma men funkade helt ok! Väldigt gott att skicka med citronklyftan in i micron och sedan pressa den varma citronsaften över. Yammi yammi!

Paella med skaldjur och chorizo 4 stora portioner
1 gul lök
4 dl arborioris
8 dl vatten
1 tsk salt
0,5 g saffran
2 paprikor
2 chorizokorvar
1 pkt (ca 400g) fryst skaldjursmix (ICA) eller andra skaldjur
citronklyftor
persilja
  • Tina skaldjuren och låt de rinna av ordentligt.
  • Hacka löken fint och fräs i olja i en kastrull tillsammans med ris och saffran i en minut. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter.
  • Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva korven. Fräs i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt skaldjuren och fräs ytterligare 1 minut. Blanda ner riset och rör ihop.
  • Servera på ett stort fat. Dekorera med citronklyftor och hackad persilja.

Gyllene gul paella

Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfisk och räkor. Är man inte så förtjust i detta så kan man självklart använda vad man tycker är gott. Använd gärna en köttig chorizo med bra smak.

Nästa gång jag gör paella kommer jag nog ersätta lite vatten med vitt vin och skaldjursfond för lite mer smak. Men tjoo!! så gott det var! Både idag, igår och imorgon!

8 kommentarer:

Anonym sa...

åhhh vad gott med paella det var länge sedan jag ät det. Skönt med en löptur och att få längta lite efter dina fina killar! kram Sofia

Unknown sa...

Tycker också det är skönt ed egen tid! :)
Paella låter underbart gott! Mums!
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana

Lotta sa...

Paella har jag haft på min lista hur länge som helst! Det som är så bra med det är att man kan anpassa den ganska mycket efter egna favoriter bara man håller sig på ett ungefär efter grunderna i paellan. Skulle vilja göra den på en murrikka så jag måste nog helt enkelt bjuda in mig till bror och svåger på landet och brassa på deras :-)

Hoppas första arbetsveckan efter semestern fortsätter lika bra!

Kram Lotta

Amy's piece of cake sa...

Härligt att datorn är igång igen och så smarrigt med paella. Har nog ätit en vegetarisk någon gång för länge länge sedan när vi var i Nice har jag för mig. Gott var det och din ser jättefin ut.

Här njuter vi av vår ledighet som nu varar i några veckor, ska bli så skönt.

Linda-Matstugan sa...

Det där såg kanongott ut! Har tänkt på paella ett tag nu, att jag borde testa. Jag har precis det fatet, tyckte det var så fint då jag köpte det och sedan har det bara blivit stående. Nu vet jag äntligen vad det passar perfekt till!

Moma sa...

Jag stämmer in i lovkören, det ser grymt gott ut!

Ljuvligmat sa...

Låter väldigt smarrigt och ser verkligen somrigt och fräscht ut. :)

Matarkivet sa...

Vi fick en väldigt god paella när jag var på Wyndstock-festivalen. Glömmer ibland bort att det är så gott och enkelt att göra. Och perfekt med goda rester.

Hoppas första arbetsveckan efter semestern känns ok. Kram