Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 15 juli 2013

Varma nektariner med smak av rom

Nu har även Johan börjat semestern och vi har mest skrotat runt i helgen. I lördags var det ju hyfsat strandväder men i går var vi turister i vår egen stad. Gick runt och tittade på folk och besökte Maritiman. På kvällen bjöd syster m familj på grill. Lamm, klyftpotatis och grillade grönsaker. Supergott!

Desserten stod jag för. Då vi inte var hemma så mycket på dagen så fanns det inte tid för något bakat. Syrran föreslog en glasspinne. Jag bestämde mig för att bjuda på något som jag läst i GP på morgonen. Varma nektariner med punch och en creme gjord på creme fraiche och citronskal till. I brist på punsch smaksatte vi med mörk rom.  Blev supergott och perfekt dessert att svänga ihop snabbt.

Krämen förberedde jag hemma och resten fixade jag på plats.

Varma nektariner 4 port
4 st nektariner
0, 5 dl strösocker
2 msk vatten
2 msk mörk rom

Kärna ur och klyfta nektarinerna. Lägg i en stekpanna tillsammans med övriga ingredienser.  Koka upp och låt småputtra i ca 5 minuter.

Kräm: Blanda 2 dl creme fraishe med, 2 msk florsocker och rivet skal av en citron.

Servera krämen till de varma nektarinerna. Strö rostad kokos ovanpå så blir det ännu smarrigare. Somrigt och gott!!



5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Kan absolut tänka att det är riktigt gott, det brukar bli så gott så med rom på det mesta:)
Skönt att ha lite semester tillsammans nu, hoppas den blir härligt bra!

Svetlana Driagina sa...

Oj, oj, oj, vad gott! Jag älskar nektariner! :)
Ha en fin dag!
Kram kram!
//Lana

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Mmmmm tänk vad en liten skvätt sprit kan göra:)

Ann-Christin A sa...

Detta receptet får jag genast lägga in i min provapålåda - det verkar ju både enkelt och gott!! Njut av dina sista semesterdagar nu. Kram från Skåneland!

momaskitchen.se sa...

Åhoj, så gott, det här ska jag absolut testa, jag har gjort något liknande med ananas som blev jättegott!