Det blev en repris av gårdagens sallad till kvällsmat. Inte så dumt i dag heller. Något annat som inte var så dumt var när bar ner vår lilla grill på innergården och grillade lite Flankstek för någon vecka sedan. Tillbehören inspirerade Maria mig till, som har den härliga bloggen Made by Mary. En enkel sås på två ingredienser plus lite salt och peppar. Potatisen kokte jag halvfärdiga och glacerade sedan i foliepaket på grillen. Med smakrika tillbehör behöver inte köttet marineras eller kryddas
Grabbarna grillar |
Glaserad färskpotatis i Foliepaket 4 pers
ca 1 kg små färskpotatisar
8 vitlöksklyftor
färsk timjan
Glasering
ett par klickar smör
0,5 dl olivolja
1,5 msk mango chutney
1,5 msk chiliflakes
2,5 tsk flingsalt
- Skrubba färskpotatisarna och koka dem i välsaltat vatten tills de blir halvfärdiga. Låt dem svalna något.
- Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Gnid in potatisarna med det rumsvarma smöret, morta flingsalt och chiliflakes och blanda sedan samman resterande ingredienserna till glaseringen. Häll det över potatisarna och blanda runt.
- Fördela potatisen på 4 folieark tillsammans med glasering, vitlöksklyftor och timjan. Nyp ihop folien till täta paket. Lägg på grillen och låt dem ligga där 10-15 minuter eller tills potatisen är helt klar.
150 g Färskost vitlök och örter
2 dl creme fraiche
- Vispa ihop med färskost och creme fraiche med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
- Låt gärna stå i kylen några timmar före servering.
Grillad Flankstek, Glacerad färskpotatis, färskostmousse och tomatsallad |
2 kommentarer:
Låter supergott:)
Mmm...smaskens! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Skicka en kommentar