Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 18 juli 2013

Grillade hamburgare utan extra allt

När man äter en riktigt smarrig hamburgare med ost, bacon, coleslaw och pommes blir man ju ofta helt kräkmätt. Mår illa och vill bara lägga sig rak lång resten av kvällen.
Ikväll grillade vi hamburgare och inköpen var kanske inte helt genomtänkta. Det är inte lätt att experimentera hur mycket som helst i ett husvagnskök. Så det fick bli en lite nyttigare burgare i ett isbergssalladsblad med en somrig salsa till. Underbart med alla frukter och grönsaker som är i säsong nu.
Nötfärsen till hamburgarna blandade jag med salt, peppar och timjan.
Salsan innehöll hackad knipplök, körsbärstomater i bitar, persika i bitar, saft av lime och lite olivolja. Yammi!!

Johan var tveksam men åt med god aptit. Jag kände mig lagom mätt efteråt. I höst- och vinterrusket blir det maffiga burgare igen.

3 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Mmm...gott, fräscht och somrigt! :)
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana

Remsan sa...

Jag brukar äta hamburgare med ett halvt bröd och en massa tillbehör så blir det lagom för mig. Men så här här i krispig sallad och med en fräsch sallad - ja tack!

Mårtenssons kök sa...

En somrig salsa kommer man långt med, och som du säger så är det bara att passa på och njuta av alla gotter säsongen bjuder på!