Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 28 juli 2013

Loppis

Jag blir så avis på alla som springer på loppis och hittar massa fina saker till bra priser. Jag är jättedålig att gå på loppis och ännu sämre på att hitta fynden. Jag har förstått att man ska hänga på låset, rusa in och sen veta precis vad man ska titta efter. Visst, jag vet väl vad jag tycker är snyggt men har kanske inte koll på alla märken eller vad som är rimligt att betala för vissa saker.

När jag var i stugan på semestern var det den årliga loppisen på Yngsjö Idrottsplats. De öppnade grindarna klockan 12 och en timme senare var jag, mamma och Oliver där. Mötte många på vägen dit som såg ut att ha gjort många fina fynd. Så lite sent på var vi. Jag fyndade i alla fall ett fint fat med små rosa blommor och en svag guldkant. Inget speciellt märke men svensktillverkad. Prutade från 25:- till 20:-. Jag kände mig nöjd med mitt loppisfynd. Perfekt till små sallader, frukt, sås... Ett fint fat hittar man lätt användningsområde till:)


Går ni på loppis? Vad tittar ni efter? Vad brukar ni köpa? Skulle behöva ta med min vän Christina någon gång som är mästare på loppis och antikviteter.

8 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

När jag går på loppis hoppas jag inte på att göra några antika fynd utan jag tittar efter prylar som jag t ex kan använda när jag pysslar med barnen, knappar, tyger, serietidningar eller CD-skivor som kan bli gnistrande mobiler. Glasskålar och vaser i olika modeller brukar också följa med hem, gör sig fint med blommor i en bordsdekoration men även att hänga upp på väggen med en enkel ros i.
http://studiolivskraft.blogspot.se/2013/06/enkelt-pyssel-med-loppisfynd.html
Ramar i olika storlekar kan bli fina arrangemang på väggen med minnen och fotografier.
Fatet du fyndade är också ett exempel på loppisfynd jag brukar göra och udda koppar är ju trevligt att duka med. Kopparna kan även användas för att gjuta ljus i.
Oj, det finns så mycket roligt att göra av loppisfynd. Jag tror inte man ska vara för inställd på att hitta någon viss sak på en loppis utan vara öppen för olika möjligheter, man vet när man har hittat sitt loppisfynd, och något som är ett fynd för mig är det inte för någon annan. Det bästa med loppis är ändå att man återanvänder prylar som någon inte längre vill ha istället för att det kastas.

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Nä, jag är knappast någon loppisfantast. Hittar inget, och tycker alltid det är mest småtjafs. Men - Nina på Vassaste Kniven är en riktig loppisfantast, kolla in hos henne!

Anonym sa...

Jag gjorde mitt bästa loppisfynd just på loppisen i Yngsjö. En stor gammal träkista för tio kronor!

Numera blir det mest saker till barnens pyssel och så baksaker som kakformar och liknande till mig förstås :)

Millas Hälsoblogg sa...

Loppis är roligt tittar mest efter sådant som jag behöver t.ex cocktailglas, uppläggningsfat m m jag brukar inte vara där när de öppnar utan gärna en stund senare så man kan titta i lugn och ro. De roligaste loppisarna är de på sommaren man stannar efter vägen och kollar in på:)
Vet inte om du såg på fb att jag skrev lite tips om ipad:
Förstår nu dina problem med iPad vet nu att man bäst ska fotografera jpg det finns en omvandlare att köpa som är en kamera addapter. Jag är inte överens med iPad i huvudtaget så jag har gjorde förinställda inlägg.
Kamera omvandlaren är till om man fotograferar i raw. Hoppas det går bättre för dig. Ha det gott

tina sa...

Åh, jag är loppisförtjust. Går mestadels på bakluckeloppisar eller längs-landsvägen-loppis. På bakluckor kan man fynda, för där vill folk oftast inte ha med sig sakerna hem igen. Vi köper mest porslin, främst tallrikar eller om vi hittar något annat som inte går att motstå (i år har vi t ex fyndat en gammal picknickväska, en koffert till biltaket och en rejäl mortel). Men ja, det mesta är ju skräp, men så hittar man någon pärla däremellan.

Matarkivet sa...

Jag tycker det är roligt med loppis men är inte i närheten av så bra som min mamma på att hitta fynd. Men hon brukar hitta fina fynd till mig med vilket är skoj. :)

Sara på Vardag.nu sa...

Jag gillar loppis men hittar sällan något. Jag är som du, vet inte riktigt vad som är rimligt att betala och är väl säkert litterär sent ute för att hitta de där riktiga fynden. Mamma och pappa däremot, de är riktiga loppisveteraner! De har tränade ögon och snabba fingrar ;)

Kim sa...

Jag har blivit bättre och bättre på det, och tycker således att det blir roligare och roligare. Jag tror det krävs tålamod och övning :)
Nu senast har jag köpt en hylla och en piedestal som jag sen målat (eller ska måla när det gäller hyllan). Så sätter man sin egen prägel - kul!
Annars brukar jag köpa en del pocketböcker - alltid bra att ha.