Jag är en riktig gottegris! Älskar kakor och godis. Men måste erkänna att jag har väldigt bra karaktär och äter sällan onyttigheter när jag går hemma själv på dagarna. Nä, jag har minsann hittar något som är minst lika gott som smågodis och väldigt mättande som mellanmål. Har hittar ett av
Kung Markattas nya nötsmör:
mandelsmör. Eller, jag har börjat med det, för när detta är slut kommer jag även att testa deras
hasselnötssmör och
caschewnötssmör. Smöret brer jag på ett smarrigt
fröknäcke som alltid finns i skafferiet. Toppar med smörgåskrasse eller ännu godare några skivor banan. Testa!!!
|
Fröknäcke med mandelsmör och smörgåskrasse |
Fröknäcke
2 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl olivolja
2,5 dl vatten
flingsalt
- Koka vatten och blanda med olivolja.
- Blanda med torra ingredienser.
- Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt, jämnt och tunt.
- Grädda i ca 1 timme på 150 grader.
- Bryt i bitar.
7 kommentarer:
Fröknäcke är bara så gott! Har fortfarande inte gjort ett recept jag fick från min chef... kram kram!
Fröknäcke gillar vi absolut, smöret har vi inte provat. Men, vi litar på dej så säger du att det är gott så är det säkert det!
FinCrisp med keso och Sambal kan vi tipsa om, mycket gott.
Fröknäcket är en livsnödvändighet för en sån som mig! Och är tyvärr såld på jordnötssmör och cashewsmör, så mandelsmöret måste ju absolut testas.
Prfekt mellanmål! Måste tipsa om att det är lätt att göra eget :)
Låter ljuvligt gott! Måste testas, ja både smöret och knäcket.
Är det ett sött smör? Har lite svårt att få till en känsla av smak i det.
Fröknäcke är ju så gott och något min dotter älskar.
Kram Malin
Jag ä-l-s-k-a-r Kung Markattas nötsmör. Matälskaren gjorde en nötig, söt och smakrik sås med hasselnötssmör som hon serverade ugnbakade nektariner som jag varmt kan rekommendera.
http://matalskaren.taffel.se/2011/09/19/mer-veganmat-nektarin-i-sista-momangen/
Annars är nog min favorit cashewsmöret. Bl a kan man göra det här med den:
http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/06/asiatiskt-smorrebrod-med-sesampanerad.html
Skicka en kommentar