Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 20 september 2012

Kinagryta med kassler

Jag älskar kassler! Går att använda till mycket och alltid bra att ha en bit hemma. Antingen i kylen eller frysen. Till sallad, smörgåspålägg, pastasås, gratäng mm. För ett tag sedan hittade jag detta recept på fina paret Mårtenssons blogg. Däremot är jag inte jätteförtjust i vattenkastanjer så jag köpte bambuskott i stället. Men när jag väl lagade denna rätt i tisdags och hade behöv av att tömma kylen lite så tog jag zucchini och röd paprika i stället. Blev inte alls dumt. Mårtenssons recept hittar ni här och här kommer mitt:

Kinagryta med kassler
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 grön zucchini
1 liten burk ananas i ringar
500 g kassler
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
maizena

  • Skär purjolöken i breda skivor, kärna ur paprikan och skär i stora bitar och skär zucchinin i bitar. Fräs tillsammans hastigt i smör i en kastrull. Skär ananasen i bitar och tillsätt (spara spadet!!).
  • Tillsätt buljongträning, vatten, soja, socker, salt och vinäger. Koka upp och koka 5 minuter.
  • Strimla kasslern och lägg i buljongen tillsammans med ananasspadet. Koka ytterligare fem minuter.
  • Blanda ut maizena i lite vatten och red av grytan.
  • Servera med ris.



Otroligt snabblagad vardagsrätt med goda smaker. Och ser ni vad som ligger mer på tallriken då? Jo, pressgurka!! Det var här Johan sa "man kan ha pressgurka till allt!!". Duttade lite chiliflakes på pressgurkan så den kändes lite mer asiatisk. Påminner lite om denna gurksalladen som jag gjort några gånger till asiatisk mat.

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vilken härlig förändring av receptet och så pressgurka till... lite svenskt möter asien!

Mårtenssons kök sa...

Och förresten, vi glömde ju skriva... tack för länkningen, så kul att du provade det!

Min mat, bak och hälsoblogg sa...

Kassler är tacksamt tycker jag, den här grytan verkar jättegod!!!
Trevlig helg!!

Lotta sa...

Härlig klassiker och jag håller med både om kassler och pressgurka!

Trevlig helg!

Malin`s Diner sa...

Härligt recept, och lite kylskåpstömning är aldrig fel.

Kram Malin

Ha en underbar helg!

Pernilla sa...

åh, jag som trodde att du syftade på han den där finländske polisen Kassler som var med i Tre Kronor-serien och trodde att du skulle skriva en kärlekshyllning till honom... fast den ätbara varianten är ju också trevlig!

LisasGodbitar sa...

Jag älskar också kassler! Tyvärr är jag ensam om det så blir inte mycket av den varan här. Kram