Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 9 september 2012

Inspirerande mathelg

Som alla helger nuförtiden har även denna gått med rasande fart. I god tid i går förmiddag stegade jag och kollegan Ida in på Mitt Kök mässan på Svenska mässan här i Göteborg. Lugn och skönt så tidigt på dagen och vi kunde gå runt och smaka, klämma, känna och prata med leverantörer och utställare i lugn och ro. Vi satte oss för att vila en stund vid scenen och det visade sig vara en bra idé. För just då stod Ulla Karlström från Allt om Mat och lagade Kantarellsoppa tillsammans med Harald Treutiger som någon form av konferencier. Vi fick smaka soppan och så lottade de ut kokboken Sophie´s mat som Sophie Berlin skrivit tillsammans med Allt om mat. Tyvärr fick inte jag någon. Tycker jag borde få en eftersom det stod mitt namn på den.

Kantarellsoppa lagas på scenen
Sen var det dags för Tommy Myllymäki och Jens Dolk att bjuda på smakprov från Sverigeresan 2012. Det gjorde de både i form av prat, bild och mat. De pratade om sina upplevelser och möten på de olika orterna och Tommy gjorde små minipizzor med smaker från varje plats som de bjöd på. Trevliga killar och intressanta att lyssna på. Det finns mycket gott att smaka på i vårt avlånga land. Både mat och dryck. Så håll utkik längs vägarna!

Tommy Myllymäki pratade och gjorde mini-pizzor

Jens Dolk visade bilder och pratade dryck

En bit minipizza med smak av Gotland - lammfärs och tunt skivad polkabeta

Sen blev vi törstiga, köpte vinglas med drinkbiljetter och satte oss i Champagnebaren och testade två olika sorters Pol Roger. Aldrig fel med lite bubblor!:)


Trots mycket provsmakning i form av choklad, korv, ost, chips mm så var vi hungriga när vi gick från mässan. Hamnade på Spice på Södra vägen och åt några smårätter: biffsallad (Yam nua), dumplings med tigerräkor och fläskkött och vårrullar.

Syrlig och stark biffsallad

Smått och gott
Med mig hem från mässan hade jag en påse rotfruktschips, ett surdegsbröd,  två olika chokladklubbor till höstens varma choklad samt en chokladkaka med smak av lakrits och blåbär.

Lite choklad i höstmörkret

Som om inte det var nog med matmässa i går tog vi en tur till Gunnebo Slott i dag där det var ekologisk matmarknad "Jordens mat". Mycket folk och lagom många utställare. Lotta Lundgren (brunsås-Lotta) stod i ett litet tält och lagade och pratade mat tillsammans med slottets köksmästare Patrik Sewein. Underhållande och intressant. Har ni missat denna härliga kvinna så lyssna på hennes sommarprogram i sommar i P1 från denna sommaren. Mycket intressant!

Lotta och Patrik lagar och pratar mat

Vi fikade i Kafféhuset. Höll på att bli galen på en gubbe som stod alldeles för nära bakom mig i kön och klagade på den långa kön och berättade för sitt sällskap hur han skulle göra för att förbättra situationen. Tror inte att det är varje dag de har kö ut genom dörren. Suck, vad trött jag blir på sådana människor. Fika någon annanstans då´rå!

God smörgås med lagrad prästost och grönsaker

Johan köpte habanerosås och lakritspastiller
 Ja, det var den helgen det. Trevlig, god och full rulle. Men det är ju så jag gillar det!

10 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Se där, kändisspotting här också:) Håkan blir lite avundsjuk på att du sett och hört Jens Dolk, en av hans favoriter i matvärlden...
Vilken matspäckad helg du haft, härligt!

Anonym sa...

vilken rolig helg du haft men vad är chokladklubbor till chokladdryck. hade inte gubben klagat så hade han inte märkts, sådana finns det gott om gnällfisar

Pernilla sa...

du såg ju mig också, jag är ju också känd! i hela sågmyra iaf ;) vi kikade lite på lotta på vägen tillbaka igen, fast någon hade bråttom hem för det var nån hockeymatch så vi hann inte se så mycket...

och en chilisås fick vi också med oss hem, tror den får åka ner i nån burgare eller nån marinad kanske!

Remsan sa...

Men hörrö, jag skulle ha styrt om min resa till Götet! Jag var ju färdigpackad och redo att åka - någonstans. Och bara den där champagnebaren hade varit värt resan. Ja, och att få träffa dig. Kanske rent av sniffa på din lilla prins ;-)

Charlotta sa...

Vad kul! Känns lite sorgligt att ha missat det (Tommy Myllömäki är ju lite av min favorit...) men får gå nästa år istället. Spice har jag aldrig provat, trots att det ligger så nära.

Kram!

Lotta sa...

Mycket mataktiviteter i Götet de senaste dagarna. Var du på den stora matbloggsträffen också, arrangerat av Truth?

Visst är det lustigt att man kan äta så mycket på såna där mässor och ändå gå hungrig därifrån :-)

Det händer mycket och roligt i matvärlden - synd att man inte hinner med allt man skulle vilja...

Mor Mona sa...

Vi har varit på "Matvandring" på Österlen med Monica Frangeur på UpplevochNjut. En totalupplevelse med mycket smaker från lokalt producerade råvaror från hela Skåne serverat i riktiga glas, porslinstallrikar o bestick. Vandring i underbar natur. Trevligt sällskap. Kan rekommenderas om man vill koppla av riktigt. Kändes inte som att vi promenerat 7 km på 6 timmar med många stopp för mat o dryck!

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Gud vad mycket goda grejer du visar! Och här sitter jag och är lunchhungrig... Skit också att jag missade Jordens Mat på Gunnebo Slott. Och så tror jag minsann att jag missade dig på matbloggarträffen i förra veckan. Tyckte jag läste i ett annat inlägg att du var där. Hoppas vi ses en annan gång!

Matarkivet sa...

Vilken fullmatad (höhö) mathelg! Även om jag går på liknande jippon här är jag oerhört avis. :)

Och Pol Roger - så gott!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Lite avis blir jag:) Jag hade jättegärna besökt mässan men jag ade jättesvårt att hitta ett hotell som inte kostade skjortan och så hittar jag inte alls i Göteborg så jag vågade inte riktigt. Men jag troe att jag åker när den är i Stokholm och jag blir ju ännu mer sugen när visar bilder också:)