Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 5 september 2012

Krusbär- och nektarinpaj

I dag har vi haft besök av Hanna och Edvin. Alltid lika trevligt! Barnen börjar ju bli otroligt rörliga så det är inte en lugn stund. Trots att jag är lite handikappad trollade jag ihop en lättlagad lunch till oss. Med stor hjälp av Hanna måste erkänna. För hon både underhöll barnen och diskade efter maten. Tack Hanna!

Efter lunch och promenad var det som vanligt kaffe och kaka. I dag hade jag bakat en Krusbärs- och nektarinpaj. Otroligt lätt att göra och borde gå att variera med olika frukter och bär. Då botten är knäckig och söt passar det bra med syrliga bär. Jag hade lite krusbär i frysen, men inte tillräckligt, så därför blandade jag ut med nektarin. Nektarinerna är ju som bäst nu. Både billiga och goda. Söta och saftiga ska de vara.


Krusbär- och Nektarinpaj
100 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 mogen nektarin
ca 0,5 liter krusbär
1 msk potatismjöl
3 msk strösocker
  • Smält smöret. Blanda med sockret och låt det smälta i smöret. Rör ner mjölet till en jämn smet/deg. Tryck ut degen i botten av en pajform.
  • Skär nektarinen i bitar och blanda med krusbären. Lägg i pajskalet. Strö över socker och potatismjöl.
  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut pajen och mosa lite ovanpå pajen med en gaffel så krusbären går sönder. Grädda några minuter till. Ta ut pajen och låt den stå till sig före servering.
  • Pudra över lite florsocker och servera med vaniljvisp.

Sen är det ju de där fotona på våra småkillar som vi brukar ta. Inte så lätt längre att få dem med på samma foto....

Vi började i soffan. Oliver glad, Edvin förbannad!

Hanna tog en gosse på varje knä. Båda nöjda!

Och busar man med dem kan man få ett leende

Laaaampa!! "Paah, paaah, tetahh, tetaahh!!"

8 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Smarrig paj och trevlig dag, härlig kombination!

Kram Malin

Remsan sa...

Ja, nektarinerna är verkligen goda nu. Så smaskigt att göra paj med dem. Knäckig botten låter ju inte dumt alls. Så fin röd färg dina krusbär har, våra nästan helt gröna.

Även att mina barn är större är de svårfotograferade. Om de någon gång är still så gör de fula miner. Bäst är ändå de bilder som fångat barnen precis som de är. De är dessa man kina på och minns tillbaka.

Amy's piece of cake sa...

Vilken härlig kombo, har nog aldrig testat den... låter onekligen mumma!

Ja, se kids de är överallt! ;)

Hovkonditorn sa...

Nektariner är så goda och krusbär också! Nu var det några år sedan jag åt krusbär, tror inte man får tag på sådana i Singapore! Pajen ser mycket god ut!

Ann-Christin A sa...

Vad gott det verkar - du är en mästare på efterrätter/sötsaker. Får väl testa detta receptet vid ngt tillfälle.

Lotta sa...

Så gott med söta nektariner och syrliga krusbär. Bottnen låter också jättegod!

Finns det lexikon till det där bebisspråket :-)

Pernilla sa...

nektarinerna är verkligen hur goda som helst nu! skulle kunna äta hur många som helst...

hur gick det med pysslandet i tisdags förresten, får vi se nåt resultat i bloggen? ;)

Matarkivet sa...

Så färgglad paj, och god ser den också ut! Hihi, fina foton på barnen.