Kinagryta med kassler
1/2 purjolök
1 röd paprika
1/2 grön zucchini
1 liten burk ananas i ringar
500 g kassler
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
maizena
- Skär purjolöken i breda skivor, kärna ur paprikan och skär i stora bitar och skär zucchinin i bitar. Fräs tillsammans hastigt i smör i en kastrull. Skär ananasen i bitar och tillsätt (spara spadet!!).
- Tillsätt buljongträning, vatten, soja, socker, salt och vinäger. Koka upp och koka 5 minuter.
- Strimla kasslern och lägg i buljongen tillsammans med ananasspadet. Koka ytterligare fem minuter.
- Blanda ut maizena i lite vatten och red av grytan.
- Servera med ris.
Otroligt snabblagad vardagsrätt med goda smaker. Och ser ni vad som ligger mer på tallriken då? Jo, pressgurka!! Det var här Johan sa "man kan ha pressgurka till allt!!". Duttade lite chiliflakes på pressgurkan så den kändes lite mer asiatisk. Påminner lite om denna gurksalladen som jag gjort några gånger till asiatisk mat.
7 kommentarer:
Vilken härlig förändring av receptet och så pressgurka till... lite svenskt möter asien!
Och förresten, vi glömde ju skriva... tack för länkningen, så kul att du provade det!
Kassler är tacksamt tycker jag, den här grytan verkar jättegod!!!
Trevlig helg!!
Härlig klassiker och jag håller med både om kassler och pressgurka!
Trevlig helg!
Härligt recept, och lite kylskåpstömning är aldrig fel.
Kram Malin
Ha en underbar helg!
åh, jag som trodde att du syftade på han den där finländske polisen Kassler som var med i Tre Kronor-serien och trodde att du skulle skriva en kärlekshyllning till honom... fast den ätbara varianten är ju också trevlig!
Jag älskar också kassler! Tyvärr är jag ensam om det så blir inte mycket av den varan här. Kram
Skicka en kommentar