Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 8 september 2012

Helgfrukost med scones

God morgon! "Någon" är pigg och vill inte sova och det är varken jag eller Johan. Men det är väl det som är tjusningen med småbarnslivet antar jag: tidig morgon oavsett veckodag (men jag klagar inte för det finns de som har ännu tidigare morgnar)!:)

När det är helg skippar jag havregrynsgröten och "lyxar till det" med smoothie/yoghurt och müsli och en smörgås. Ofta gör jag fusk surdegsbaguette som jag förbereder kvällen innan. Ibland köper vi croissanter som vi bakar av i ugnen (Lidl´s är bäst). Förra lördagen gjorde jag scones. Går väldigt snabbt att slänga i hop och går att variera med olika mjölsorter, med torkad frukt, äppelbitar eller kanske choklad?! Tycker inte att scones ska vara för söta, har hellre på ost och en god marmelad. Eller nutella!



Scones
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk flingsalt
60 g rumsvarmt smör
1 msk honung
2 msk linfrö
2 msk solrosfrö
2 dl grekisk yoghurt
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Finfördela smöret med fingertopparna.
  • Rör ner honung och yoghurt. Blanda till en jämn deg. 
  • Fördela till lagom stora bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med vatten och strö över lite vallmofrö.
  • Grädda på 225 grader i ca 15 minuter.
  • Servera varma.

Önskar er en skön helg!

6 kommentarer:

Pernilla sa...

jag blev inspirerad av dig och bakade också scones i morse, fast med kardemumma i och med kanelsmör till. mmmm. jag åt så att sprack och sen åt jag några till :)

Malin`s Diner sa...

Åh, så gott det är med scones. Min favorit är med aprikosmarmelad och ost.

I morgon ska jag äta hotellfrukost. Ska tyvärr inte få sova på hotellet i fråga, utan Friskis i Falkenberg har kick-off-frukost för sina funktionärer där. Ojoj, vad jag ska äta. Ska börja ladda redan...

Och tänk dig, två hotellfrukostar får vi i Ystad... Inte illa alls. Hotellet där har samma ägare som hotellet jag ska till i morgon. Superfina båda två.

Kram Malin

Maja sa...

Åhh, scones är ju sååå gott!

Mårtenssons kök sa...

Dom där croissanterna har dom inte på vårt Lidl, vi har kollat varje gång vi varit där men aldrig haft någon fiskelycka... Får kanske ta och fråga om de kan ta hem dom i sitt sortiment.

Amy's piece of cake sa...

Scones är en riktigt god helgfrukost. Hos oss blir det ibland vanliga scones och ibland tranbärsscones, gott. Dessa ser goda ut :) Kram!

Remsan sa...

Vilka fina fluffiga scones du bakat. Det receptet måste jag testa. Det är så gott att svänga ihop scones till helgfrukosten ibland.