Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 28 januari 2012

Torsk med frasigt täcke

Hela fredagen gick åt att förbereda barndopet som är idag. Hämta nycklar till lokalen, handla det sista, fixa med tårtan, laga mat och duka. Vi blir inte så många men ändå känns det lite stressande på något sätt när man måste få ihop logistiken då vi inte ska ha maten hemma. Men det går nog bra och alla kommer förhoppningsvis bli mätta och nöjda.

Egentligen hade jag tänkt göra det enkelt för oss i går och beställa pizza efter att vi varit och dukat. Men så blev det inte. Hittade ett recept på Torsk på Pinglans mat som lät jättegott och väldigt enkelt att göra. Och det var det. Gjorde såsen och skalade potatis på dagen så var det bara att göra "täcket" att bädda ner fisken i, koka grönsaker och potatis när vi kom hem. Servera potatisen hel eller som potatismos.

Gjorde vissa förändringar så här kommer mitt recept. Ingelas recept hittar du här.

Torsk med frasigt täcke 2 port
400 g torskfilé
25 g smör
1 dl ströbröd
1 msk paprikapulver
1 dl hackad persilja
1,5 dl riven ost
salt och peppar
2 dl grekisk yoghurt
saft och skal av en halv lime
  • Lägg torsken i en smord ugnsform. 
  • Smält smör. Blanda med ströbröd, paprikapulver, persilja, riven ost salt och peppar. Lägg täcket ovanpå fisken. Stek i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
  • Sås: Blanda yoghurt med rivet limeskal, saft, salt och peppar. Förvara i kylen till servering.

Verkligen en fiskrätt jag kommer göra igen. Bra basrecept på "täcket". Går att variera i olika smaker och med olika tillbehör. Jag tyckte såsen var lite överflödig när man har potatismos till men det tyckte inte Johan. En smaksak.

7 kommentarer:

Kim sa...

Jag håller med mig där, sås och mos blir lite för kladdigt brukar jag tycka.
Det här fiskreceptet måste jag testa, det ser himla gott ut! Och fisk äts det tämligen ofta hos oss.

Lycka till idag! Jag tvivlar inte på att alla kommer vara mätta och glada.

Mrs Sunshine sa...

Hoppas dopet går bra och att bebben sköter sig;-)

Håller med dig angående såsen, passar bäst till mer torra tillbehör...

Anonym sa...

ja nu är väl dopet över o det blev säkert bra. Jag har bakat baguetterna i går o dom var goda i dag oxå. Kram från ett kallt Åhus

Lätta och Goda recept sa...

Jag är säker på att ert dop gått bra idag och att gästerna var mätta och nöjda. Så även er lille Prins.

Det här receptet sparar jag ner direkt. Lät ljuvligt gott! Tack för tips.

Ha gott!

Remsan sa...

Jag gillar verkligen frasiga täcken på fisk. Detta måste jag testa. Ser verkligen jättegott ut.
Hoppas allt gick bra med dopet!

Mårtenssons kök sa...

Hoppas ni fick ett riktigt fin barndop och att skrutten inte protesterade allt för mycket mot vattnet!

Matarkivet sa...

Vad duktigt, jag hade lätt beställt pizza i det läget. Täcker se jättegott ut, så detta måste jag med testa!