Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 13 mars 2011

Pickis utmaning

På en av mina favoritbloggar, Pickipicki, pågår just nu en utmaning: Laga,betygsätt och vinn! Utmaningen går ut på att laga ett picki-recept, fixa och trixa med det hur man vill, blogga om det och betygsätta.

Jag gillar utmaningar och svårt att välja bland alla underbara recept men det föll tillslut på Thaistroganoff. Falukorv är bra och lättlagad vardagsmat som vi gillar i alla dess former: stekt, ugnsbakad eller som stroganoff. Så detta kändes som en kul variant. Här hittar du pickis originatrecept, här kommer mitt:

Thaistroganoff
1 falukorvsring
3 st morötter
1 röd paprika
1 rödlök
ca 200 g sugar snaps, frysta
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, á 400g
  • Strimla och bryn falukorven runt om.
  • Skala och skär morötterna i strimlor. Skala och klyfta rödlöken. Kärna ur och strimla paprikan. Häll ner grönsakerna och fräs tillsammans med korven.
  • Blanda i currypastan och fräs med en stund.
  • Häll på kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med Basmatiris och limeklyfta.
Vi tyckte att det var en kul variant på falukorv. Det blev ganska starkt men mycket gott och enkel att laga. På en Picki-skala får rätten 8 poäng. Kommer garanterat laga igen och går ju fint att variera styrka och grönsaker. Perfekt matlåda!
***

2 kommentarer:

Remsan sa...

Thaifalu händer att jag lagar, fast med sweetchilisås istället för currypasta. Trevligt att kunna pimpa falukorven.

tina sa...

Nämen titta, vad kul att du är med och tävlar! :-D