Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 12 mars 2011

Hej Apa!

I går var jag och syster och gjorde stan osäker. Eller, näää, det var väl till att ta i kanske... Men trevligt hade vi! Jag fick en konsertbiljett till Säkert i Julklapp som spelade på Trägårn´igår. Men innan konserten behövde vi lite mat i magen. Vi passade på att gå till Hello Monkey och det var minst lika bra som sist vi var där. Många "ahhh.." och "mmm...".

Hello Monkey serverar Asiatisk mat på ett kreativt sätt i mysiga lokaler. Vi skulle gärna ätit hela menyn men valde att ta fyra olika rätter som vi delade på. Planerar ni ett Restaurangbesök i Göteborg kan jag verkligen rekommendera detta härliga ställe!

Entrecôteknyten med citrongräs, chili och färsk kokos

Gyozadumlpings fyllda med kyckling, galangal, lime och vattenkastanj. Låg på en salladsbädd och serverades med två dipsåser. En salt sojabaserad och en söt gjord på rabarbermarmelad.

Syrran hugger in på riset som serverades till Grillade Tigerräkor som serverades med en grön papayasallad och rostade jordnötter.

Krispig biffsallad med rostad chili och mynta. Mmm....smaklökarna dansar tango!!

Mätta och belåtna av en fantastisk matupplevelse gav vi oss vidare till Trägårn´för konsert. Ludwig Bell var förband och värmde upp de dryga 1000 i publiken bra innan Säkert klev på. Konserten var varm, bra, lugn, ösig och känslosam. Bra helt enkelt.

I kväll blir det en lugn kväll med Melodifestival och god mat. Jag inviger glassmaskinen som jag kidnappade dammig hos mamma förra helgen. Kommer även att serveras hemmagjord pasta. Även här premiär... Vågad middag (pizzerian ligger nära). Återkommer med resultat. Frågan är bara vem som vinner kvällens Mello?! Förhandstippade Sadee?? Skräller Vargas?? Eller trallvänliga The Moniker?? Jag hejar på Danny!!:)

6 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Den restaurangen kan jag allt tänka mig att äta på och kul att du blivit med glassmaskin :-), skall bli kul att se vad för god glass du kommer göra och melodifestival, ja,jag är en av få som inte kikar på den :-)

Erika Skogly sa...

Så lyxigt med både restaurangbesök och konsert.

Michael sa...

Hello Monkey är fantastiskt. Jag har bara varit där en gång, men P har varit där ett par gånger. Dumplingsutbudet är grymt!

Pernilla sa...

ååh, var ludwig bell förband också?! jag hade liksom totalt missat att säkert skulle komma till stan så jag fick reda på det i fredags eftermiddag och då var det lite sent, och med ludwig bell som förband med... han som är så bra! morr.

har aldrig ens hört talas om hello monkey, men det låter ju jättefint, måste tvinga med jimmy dit. säga att det är en varma mackor-restaurang eller nåt ;)

Remsan sa...

Wow vilket ställe! Dit skulle jag vilja gå.
Jag höll också på Danny igår. Hans låt har verkligen fastna i mitt huvud. Lowe hejade på Eric och blev så klart jätteglad.

Anonym sa...

Vilket bra restaurangtips! Gyozas ar underbart gott. Wagamama har en ankvariant som ar supergod.