Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 8 augusti 2013

Enchiladas med fajitakryddad kyckling

Lite annan typ av sommarväder idag. Sånt som vi inte riktigt är vana vid i år, nämligen regn. Men det känns helt ok. Vilken sommar vi har/har haft. Det är väl ändå ingen som kan klaga på årets sommarväder!?

Helgen närmar sig och om man hittat tillbaka till vardagen vet jag att det dukas fram tacos i många hem i morgon. Förra helgen åt vi både tacos och enchiladas.  Rester och tillbehör återanvändes. Kryddan till kycklingen blandade jag ihop själv. Inte speciellt avancerat om man har ett nåt så när välfyllt kryddskåp. Receptet hittade jag hos Emmy och jag gjorde endast en liten förändring. Tog hälften av vardera rökigt och vanligt paprikapulver. En bra idé!!

Fajitakrydda, motsvarar 2 köpta kryddpåsar
0,5 msk paprikapulver mild
0,5 msk paprikapulver rökig
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk maizenamjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
  • Blanda alla ingredienser. Förvara torrt. 


Enchiladas
4 st kycklingfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1/2 sats fajita kryddmix (hemmagjord) eller en påse färdig
1 dl vatten
8 vetetortilla
salsa
riven ost
  • Strimla kyckling, paprika och löken. Bryn kycklingen och tillsätt grönsaker när kycklingen är nästan klar. Fräs en minut till.
  • Tillsätt kryddmixen och rör runt. Häll över vatten och låt puttra ihop.
  • Fördela kycklingröran på vetetortillan. Rulla ihop och lägg tätt i hop i en ugnsfast form. Ringla över salsa och strö över riven ost. Grädda på 250 grader i ca 10 minuter.
  • Servera till exempel med sallad, salsa, guachemole och gräddfil.


5 kommentarer:

Remsan sa...

Kul att du testade! Ja, visst behövs det en hel del olika kryddor för att blanda egna mixer, men det går å andra sidan göra ett stort lass när man ändå är igång. Och så slipper man diverse läbbiga tillsatser.

Unknown sa...

Åh så gott det låter!Jag måste spara receptet på krydda och testa göra det sedan hemma när jag är tillbaka från Österlen/semester!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana

Charlotta sa...

Ser fantastiskt gott ut! Jag brukar fylla sådana mjuka tacoskal med en röra på wokgrönsaker, crème fraiche och chili och sedan gratinera med ost. Väldigt gott det med!

Tant Gul sa...

Så gott! Och det är godast att göra egen krydda. Lite (eller mycket) regn behövs nästan nu. Det är rätt så skönt med ett lite avbrott från all sol. :)

Kim sa...

Åh enchiladas! Det var länge sen.
Ibland undrar man ju varför man någonsin köpte färdiga kryddblandningar!?

Man blir lätt bortskämd med sol, och så kommer det en grå dag och man blir nästan förnärmad.

Kram!