Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 4 augusti 2013

Brunch, lek och mandelpesto

Det känns som det är många som ska gå tillbaka till verkligheten i morgon. Vi väntar med det ett tag till. Jag har jobbat två veckor nu och Johan har haft semester. I morgon börjar Johan jobba medan jag och Oliver drar till Skåneland en vecka. Sommaren känns lång då vi dragit ut på semestern. Nackdelen är att vi har haft alldeles för lite ledighet tillsammans. Men så blir det tyvärr ibland. Nu ser vi fram emot en semestervecka på Mallis i September (medan vi njuter av sensommaren såklart).

Helgen har varit förträfflig. Började med att mina föräldrar kom förbi i fredags på väg hem från sin bilsemester runt i Sverige. I går var ju vädret lite lurigt men vi drog till Askimsbadet, badade, lekte och träffade av en händelse Hanna med familj som vi planerat sedan ett tag tillbaka att vi skulle på Brunch hos idag. Så det blev lek för Oliver och Edvin två dagar i rad. Och vi hade inga problem att hitta samtalsämnen:).

Som gå-bort-present hade jag gjort en Mandelpesto till Hanna. Pesto tycker jag att man kan göra på vilka nötter som helst; cashew, pinje, valnöt eller sötmandel. Riktigt med vitlök, basilikablad, riven parmesanost och en god olivolja.

Mandelpesto
2 dl sötmandel
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
2 dl olivolja
1 kruka basilika
salt och peppar
  • Mixa mandel, vitlök, olivolja, plockade basilikablad och hälften av parmesanosten med en mixer.
  • Rör ner resten av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Mandelpesto till värdinnan

Hanna och Eskil bjöd på en riktigt smarrig Brunch som började med en Asiatisk nudelsallad och avslutades med pannkakor, fruktsallad, frallor, pålägg och ananas- och kokossmoothie.

Nudelsalladen kommer jag testa att göra själv. God dressing där jag fick bidra med chili från egen odling. Receptet hade Hanna hittat här.

Asiatisk nudelsallad

Pannkakor, fruktsallad, nybakade frallor....

När magen kändes lagom fyrkantig gav vi oss ut för att rasta barnen. Vi gick till en stor ny lekplats i Frölunda. Ingen traditionell med gungor och sandlåda utan lite mer äventyrlig.

Edvin och Oliver gillade båda den stooora traktorn

Mamma-son-puss!!

Härligt häng även för vuxna

Familjen Mattsson på en häst

Johansson/Gustavsson strax efter...
Tack familjen Mattsson för en trevlig dag!

7 kommentarer:

Erika G sa...

Pesto är ett inre skönhetsmedel. Gott i många olika skepnader. Jag avstår dock gärna pesto på soltorkad tomat, men annars... Mums!

Askimsbadet har vi också nyttjat i år, men långt från de barnvänliga delarna. Den tiden är över för oss äldre. Men jag minns alla år jag stod i vattnet med två små solbelysta töser. Det var då det. Kram!

Kim sa...

Härliga bilder! Den här sommaren känns som om vi alla kommer att leva länge på...
Vi borde nästan sett varandra vid tjärnen i söndags!? Vi var väl där mellan typ halv 2 och 4. Skumt värre...

Kram kram!

Ljuvligmat.blogg.se sa...

Mysiga bilder! :)

Peston verkar ju hur god som helst. Mums!

Kram

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Härliga bilder:) Och mandelpesto, det låter som en användbar liten pesto:)

Sara på Vardag.nu sa...

Tråkigt när man inte kan synka semestern så man får hela tillsammans. Mn bra för barnen att slippa vara på dagis så mycket! Ni verkar ha haft det mysigt ändå. Härliga bilder!

Remsan sa...

Ja, det är fasen inte lätt att få ihop ledigheten alla gånger. Vi har nästan varje sommar fått vara lediga någon vecka själva med barnen. Mest för att de ska slippa bara på annat dagis med annan personal.
Pesto är så gott i alla varianter. Och efter att vi drabbats av pinjemun ett par gånger så är vi lite rädda för pinjenötter. Mandel och valnötter är favoriter. Toppen att ta med när man går bort.
Den där asiatiska salladen ska jag testa.

Linda-Matstugan sa...

Gott med mandelpesto! Kunde inte sluta tänka på din kommentar om dillpesto. Ska vi inte ta och utmana varandra om att göra en suveränt god dillpesto? Så kan vi tipsa om varandras versioner?