Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 6 augusti 2013

Ananas- och Kokosglass

Jodå. Vi har det bra i skåneland. Fint väder och god mat. Som vanligt späckat schema trots att jag bara hinner en bråkdel av vad jag vill. Denna vecka är det fokus på familjen.

Jag är glad att vi bor i stugan bara några hundra meter från havet. Otroliga 22 grader i havet svalkar trots allt gött. Åskvärme utan åska. Hoppas att det håller i sig några dagar till.

Något som svalkar i sommarvärmen är glass. I helgen gjorde jag glass efter inspiration från Millas Hälsoblogg. Jag plockade bort mangon och nöjde mig med färsk, söt och saftig ananas. Serverade med kokosflingor som jag rostat i en torr stekpanna.

Ät denna sorbetglass direkt för den smälter snabbt!!



Ananas- och kokosglass
1 ananas
den krämiga delen ur en oskakad burk kokosmjölk
2 msk honung
  • Dela ananas i mindre bitar. Lägg bitarna i frysen ca 2 timmar
  • Mixa frukten tillsammans med kokosmjölken och honung.
  • Servera direkt med rostad kokos. 



6 kommentarer:

Sara på Vardag.nu sa...

Ge mig!

Ann-Christin A sa...

Vilka härliga fina somriga bilder du har fått in! Ha det så gott i Skåneland! Kramar.

Amy's piece of cake sa...

Detta låter jättegott Sofie, får jag testa framöver. Vi njuter fortfarande av semestern, härligt är det! :)

Svetlana Driagina sa...

Mums med sådan glass! Brukar göra sådan glass men med hallon istället! :)
Kram kram
//Lana

Sonja sa...

Låter gudomligt gott!!! Har testat samma sak med fryst mango och det var också en riktig hit! :)

Ullanbullan testar i köket sa...

Åhhh så gott! Denna vill jag testa :-)