Jag är glad att vi bor i stugan bara några hundra meter från havet. Otroliga 22 grader i havet svalkar trots allt gött. Åskvärme utan åska. Hoppas att det håller i sig några dagar till.
Något som svalkar i sommarvärmen är glass. I helgen gjorde jag glass efter inspiration från Millas Hälsoblogg. Jag plockade bort mangon och nöjde mig med färsk, söt och saftig ananas. Serverade med kokosflingor som jag rostat i en torr stekpanna.
Ät denna sorbetglass direkt för den smälter snabbt!!
Ananas- och kokosglass
1 ananas
den krämiga delen ur en oskakad burk kokosmjölk
2 msk honung
- Dela ananas i mindre bitar. Lägg bitarna i frysen ca 2 timmar
- Mixa frukten tillsammans med kokosmjölken och honung.
- Servera direkt med rostad kokos.
6 kommentarer:
Ge mig!
Vilka härliga fina somriga bilder du har fått in! Ha det så gott i Skåneland! Kramar.
Detta låter jättegott Sofie, får jag testa framöver. Vi njuter fortfarande av semestern, härligt är det! :)
Mums med sådan glass! Brukar göra sådan glass men med hallon istället! :)
Kram kram
//Lana
Låter gudomligt gott!!! Har testat samma sak med fryst mango och det var också en riktig hit! :)
Åhhh så gott! Denna vill jag testa :-)
Skicka en kommentar