Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 16 augusti 2013

Hallonmojito

Samtidigt som hela Sverige sattes i rullning efter en härlig sommar kom hösten. Förhoppningsvis kommer det lite härlig sensommar som vi kan njuta av. Regn och rusk idag och inte alls en sån där glättig fredag som man kan ha ibland. Lång dag på jobbet, en löptur som var segare än sirap och ensam hemmakväll med grabbarna på vift. I morgon är det lite jobb på förmiddagen för min del och sen kommer grabbarna hem igen. Jag längtar så otroligt mycket efter Oliver. Har ju varit i från honom i nästan en hel vecka!!

När vi blandar drinkar blir det ofta GT (gin & tonic). En klassisk drink som alltid funkar. Frisk och god! Men förra helgen fick jag lite inspiration från Linda, som har bloggen Matstugan, och blandade en Hallonmojito. Frysta hallon funkade fint och jag fick användning för myntan som växer och frodas på balkongen. Det hade varit festligare med krossad is med gick utmärkt med traditionella iskuber.

Sockerlag används i många drinkar och det gör man enkelt genom att koka lika delar vatten och strösocker tills sockret smält. Låt kallna och förvara i kylen. Håller länge!


Hallonmojito 2 glas
ca 1 dl frysta hallon
8 myntablad
1 lime
12 cl sockerlag
8 cl vit rom
is
tonicvatten
 
  • Mosa hallon och myntablad, gärna med en muddler eller mortelstöten. 
  • Häll i en shaker, tillsätt pressad lime, is, sockerlag och rom. Skaka och sila ner i glasen. 
  • Toppa med krossad is och toppa med tonicvatten. 
  • Dekorera med myntablad. 
SKÅL!
 

5 kommentarer:

Remsan sa...

Hallonmojito är min och lillasyrrans favorit bland alla sommardrinkar. Fast jag gör en snabbvariant där jag pressar limen direkt i glasen, i med riven mynta, hallon, massa is och en skvätt rom. Toppa med lite sockerdricka (istället för sockerlag och sodavatten).

Ljuvligmat.blogg.se sa...

Gud vad gott! Verkar så fräscht och läskande. Superfin bild också!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Det här är verkligen sommar i ett glas:) Love it!

Mårtenssons kök sa...

Myntan växer som ogräs här också och det är väldigt uppskattat när det är drinktajm på G. Hallonmojito andas verkligen sommar, varför är det så långt till nästa fredag...

Kim sa...

Vem behöver sommarväder när man har en Hallonmojito?!