Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 2 juli 2013

Ugnsrostad blomkål

Semester. Inga måsten. Jag och Oliver har två veckor i stugan tillsammans med familj och vänner. Tar dagarna som de kommer och försöker göra små utflykter varje dag. Idag har vi varit i Åhus tillsammans med mina föräldrar. Promenerat runt, tittat på båtar och ätit lunch på Äspet rökeri. Varmrökt lax med fransk potatissallad. Gott! När vi var där kom dagens regnskur så vi blev sittande en stund under taket på uteserveringen.

Jag har även klippt mig. Testade en för mig ny frisöri Åhus, Kreativa Karolina. Lugn och härlig lokal, massage i ryggen vid tvätt och även hårbottenmassage. Läste av mig rätt och var väldigt nöjd när jag gick därifrån. Tråkigt att det är 30 mil dit i vanliga fall.

Ikväll blev det lite kylskåpsplock till kvällsmat vilket kan vara riktigt gott ibland. Blev en ljummen pastasallad med smakrik korv, tomat och stjälkselleri. Till det rostad blomkål. Sååå gott! Finns ju så mycket härliga grönsaker att njuta av nu. 

  • Dela upp ett halvt blomkålshuvud i mindre buketter. Läggi en ugnsfast form. 
  • Kvarta två färska lökar (en röd och en gul) på längden och blanda med blomkålen tillsammans med rapsolja, färsk timjan, flinsalt och peppar.  
  • Rosta mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Rör runt då och då. Blomkålen ska vara krispig men något mjukare än rå. Strö över hackade sötmandlar när det är några minuter kvar. 





7 kommentarer:

Tant Gul sa...

Åh vad härligt med semester! När man bara får ta dagen som det kommer. Älskar det! Har också haft en sån vecka men på hemmaplan. Men i morgon far vi iväg på en miniresa min son och jag. Ha det fortsatt gott!

Linda sa...

Fräscht och gott. Vill få in lite mer blomkål i vardagen, så det här var ett bra tips. Fortsatt härliga dagar på er!

Martina sa...

Ja, det är härliga tider nu. Jag har två dagar kvar, sedan så smäller det, 5 härliga veckor!

Unknown sa...

Mmm...så gott med ugnrostad blomkål! Mums!
Bilden på ny frisyr? :)
Kram
//Lana

Mårtenssons kök sa...

Nice med semester och extra skönt med lata dagar a la "ta det som det kommer". Massage i ryggen gillar fru M också när det bjuds på hos hennes klipperska, mycket trevlig touch:) VI håller med Lana, bild önskas.
Och alla grönsaker just nu är underbara, bara att passa på att frossa.

Remsan sa...

Åh, så härligt det låter! Snart så är jag där med. Ska bli únderbart med lite ledigt.
Blomkålen delar oss i två läger i familjen. Jag älskar blomkål och de andra vill helst slippa äta det. Maken kan jag lura i någon enstaka bukett, men inte mer.

Kim sa...

Jag har inte känt något större sug efter semester faktiskt, men det lät så härligt det du beskrev. Göra små utflykter och äta varmrökt lax... Men framför allt inga måsten.

Rostad blomkål är inte dumt! Bra tillbehör om man tröttnat på potäter och pasta. Ska testa med mandlar nästa gång, kan tänka mig det blir gott och knaprigt.