Riktigt god tårta som jag säkerligen gör igen men kanske med andra bär. Fräscht att blanda vispgrädden med kvarg, den syrliga lemon curden och solmogna jordgubbar.
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 7 dl)
3 dl vetemj
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg6
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
smör till formen
mjöl till formen
Fyllning
4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kvarg (10 %)
4 msk florsocker
3/4 l färska jordgubbar
1 burk lemon curd (à 320 g)
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa samman smör, socker och vaniljsocker riktigt luftigt med elvisp.
- Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal och citronjuice.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen i smeten med en slickepott.
- Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30
- minuter. Låt svalna helt.
- Fyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.
- Ansa och skiva jordgubbarna.
- Dela tårtbottnen i en över- och underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen.
- Garnering: Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med jordgubbar eller andra bär.
Lägg till bildtext |
5 kommentarer:
Vilken tjusig tårta! jag älskar mazarinsmaken, speciellt med bär!
Ge mig. Geeee miiiiig!!
Mazarintårta är ju supergott bara det, men med alla extragrejs som här måste den j bli superdupergod!!!
Den ser ljuvlig ut! Har också tänkt baka den faktiskt, nu när min pojkvän fyller år. :)
Ha en fin kväll!
En rikig sommar tårta det där!!! Låter fräscht med kvarv i grädden!!
Kram
Skicka en kommentar