Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 28 juni 2013

Ugnsbakad citronlax med Färskpotatissallad

Nu när min dator inte fungerar nåt vidare försöker jag mig på ett inlägg via telefonen. Inte några större utsvävningar, bara ett gott recept på Ugnsbakad Citronlax med Färskpotatissallad. Om du kokar färskpotatis, koka mycket! Lite kalla färskpotatisar är gott till mycket: på smörgås, i sallad eller potatissallad.
Lägg fyra portionssbitar med färsk lax i en skål och pressa saften från en citron över.

Skär kall kokt färskpotatis i bitar (ca 0,5 kg okokt). Skala, kärna ur och skär ett halvt äpple i bitar. Strimla en bit purjolök. Blanda med 3 dl gräddfil och en klutt vardera av majonnäs, dijonsenap och bostongurka. Blanda och smaka av med salt och peppar.

Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda med rikligt av citronpeppar och lite 7flingsalt. Ringla över lite olivolja eller rapsolja med smak av krondill om du råkar ha det hemma. Kör på 200 grader i ca 10 minuter.
Ät och njut!! Potatissalladen blir inte sämre av att stå till sig ett dygn.



4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Så tradigt när inte tekniken vill samarbeta, men tur i alla fall att maten vill det:) Det ser väldans gott ut, vi hade absolut huggit in med glädje!

Min Lilla Kokvrå sa...

Ser super gott ut!

Matarkivet sa...

Håller med, kall nypotatis är så galet gott och bra till mycket! Trist att dator inte samarbetar... Ha en fin helg!

Tant Russin sa...

Inte klokt hur knäpp man kan bli utan datorn... Men du löste det ju fint.
Färskpotatissallad - tröttnar man någonsin?!