Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 11 juni 2013

Utflyktsmål i Halland

I dag har jag varit på roadtrip med en kollega och en kund för att besöka Wapnö Gård som ligger utanför Halmstad. 1200 kor som mjölkas i en karusell, går ut och in som de vill (på sommarhalvåret) och äter bra mat. Mjölken som mjölkas självrinner i ledningar direkt in i mejeriet där den förädlas och paketeras. Förutom att sälja mjölken som den är gör de fil, yoghurt, hårdost, färskost, smör mm. De använder bara mjölk från gården och kallar alla produkter "härproducerade".

Glada kor åker karusell
Jag skulle kunna berätta mycket om gården, produktionen, miljö- och helhetstänket men jag tycket att ni ska ta att göra ett besök där om ni har vägarna förbi. De anordnar många mässor, har en gårdsbutik, rundvandringar med fönster att titta in i stall på mjölkkor och kalvar. Omgivningen är fantastisk med gamla fina byggnader  och vältrimmad trädgård. Vi bjöds på lunch i restaurangen i fantastisk slottsmiljö och kaffet tog vi i solen på terassen.

En kopp kaffe på altanen med utsikt över trädgård och åkrar

Slott, restaurang och kontor

Det finns även hotell på gården som främst utnyttjas av konferensgäster

Gårsdmjölk
På väg hemåt körde vi Hallands Kustväg (så vackert en sommardag som i dag!!) och stannade till på Möllegård för att smaka på Riccardo´s berömda glass. Har hört talas om den ett antal gånger men vi har aldrig haft vägarna förbi. Då de nämnde på Wapnö att de levererade mjölk och grädde dit kändes det självklart att åka förbi. Så många goda smaker att det var svårt att välja. Det blev sötlakrits och rabarber. Så gott! Perfekt len och krämig och mycket smak!

Len och krämig glass

Glassbar
Ja, det är både kul och givande att bli utsläppt från kontoret i bland. Har ju nöjet att jobba med mitt stora intresse - mat! Så både nytta och nöje idag! Och lite tips till er vart ni kan åka på utflykt i sommar.

3 kommentarer:

Linda sa...

Så härlig gård. Gillar ordet Härproducerat. Så vackra omgivningar. Blev nyfiken på Riccardos glass. Ha en fin dag! Kram!

Mårtenssons kök sa...

Inte dumt alls att blir utsläppt på grönbete på detta viset, verkligen en bra kombination mellan jobb och hobby!

Kim sa...

Kul att få komma ut "i fält" ibland! Eller på fält kanske det heter i det här sammanhanget :)
Och Riccardos! ÄLSKAR!