Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 16 juni 2013

Sprattlande färsk fisk på tallriken

I fredags drog vi till Resö för att tillbringa helgen i Johans föräldrars husvagn. En helt underbar camping och nu på försäsongen är det väldigt lugnt. Tyvärr var ju inte vädret lika fint som det varit den senaste tiden så det blev varken premiärdopp eller premiäranvändning av min nya bikini.

Lite blåsigt, solen tittade fram ibland, fin kväll, störtskur hela natten lång....ja, vi hade lite av varje. Oliver stortrivdes och grävde i sanden, plaskade med vatten, samlade stenar, gungade och busade med kusinerna. 


Upptäcktsfärd till bryggan

Lupinerna blommar

I dag tog vi en tur i båten. Premiär för Oliver och han verkade tycka att det var kul. Satt stilla i båten och tittade på fåglar, vattnet, de stora stenarna (klipporna) och verkade tycka att det var ganska gött!

Klädd för den stora vattenpölen

Molnigt och lite småblåsigt

Både jag och Oliver trivdes på havet

Kaptenen blev lite blöt...

Inte svårt att sysselsätta sig på campingen

Väldigt fin lördagskväll (innan det kom en störtskur som varade hela natten)

Självklart åt vi en massa god mat. Finns inte så mycket butiker i närheten så det gäller att inhandla hela helgens mat innan. Men ibland dyker Johans morfar upp med lite nyfångad fisk. Dessutom filead och klar. I går fick vi torsk och i dag fick vi makrill.

Torsken stekte Johan i smör sådär perfekt så den skivade sig. Till det hade vi färskpotatis, kokta rödbetor och skirat smör. Makrillfileérna stekte vi på skinnsidan tills den var helt genomstekt. Serverade med pressad citron och lite rester av potatissallad, rödbetor mm.

Sprattlande färsk torsk

Makrill hör till

I går kväll grillade vi såklart. Helgrillad fläskfilé med färskpotatissallad (färskpotatis, pressad citronjuice, olivolja, fetaost, pärltomater och purjolök). Till det en rejäl klick tzatziki.


Ja, det var den helgen det. Så härligt att bara skrota runt på campingen oavsett väder. Inte bry sig om mycket mer än att göra mat då och då. Osminkad och håret på trekvart. Ny vecka. Kortvecka som avslutas med midsommar. Då är det nya äventyr...

5 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Så lyxigt med färsk fisk! Mums! :)
ha en fin måndag!
kram
//Lana

Malin`s Diner sa...

Låter som en lugn och trevlig helg i omega3-anda. Tänk så mycket smartare du är i dag än du vara i fredags.

Kram kram

Matarkivet sa...

Vilken lyx med dagsfärsk fisk! Mums!

Mårtenssons kök sa...

En sann Göteborgare är han säkert, Oliver, klart han ska trivas på böljan den blå:)
Nyfångad firre, värsta lyxmaten i våra ögon.

tina sa...

Ljuvligt! Både sommarbilder och fisk. <3