Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 18 juni 2013

Sommaren har bara börjat

Midsommar närmar sig och jag kanske skulle tipsa om lite trevligheter att duka fram till midsommarbuffén. Men nä, jag har knappt hunnit tänka på själva midsommarfirandet ännu. Bara att vi ska åka till sommarstugan och fira med delar av familjen. Lite tradition. Säkert kommer vi att äta massa gott men vet inte ännu vad. Skulle vilja förbereda något men tyvärr finns inte så mycket tid till det. Ser på statistiken att det söks febrilt på midsommarmat: Ugnsbakad färskpotatis och Laxtårtan finns med på topplistan efter mest sökta recept. Kanske slänger jag ihop en väldigt snabb och god Glassmarängtårta som jag gjort några gånger förut.

Men man behöver faktiskt inte "schåsa" upp varje högtid. Det viktigaste är att vara långledig och få umgås med dem man tycker om. Och åker man till skåneland behöver man aldrig oroa sig för att gå hungrig. Det där löser sig!I går var jag ute och käkade med en kollega och en fd kollega. Vi satt i kvällssolen på en uteservering på en kvarterskrog i Kålltorp, Michelangelos. Åt tapas, drack rosévin och tillslut en kaffedrink för att värma oss när solen började försvinna bakom hustaken. Vilken härlig kväll. Tyvärr får man inte så många sådana per sommar så vi njöt i fulla drag.

Frida och Ida

Tapas

Ännu mera tapas

Nä, nu ska jag surfa runt bland mina kollegor och hitta lite inspiration inför kommande helg. Lämna gärna ett avtryck med ett buffétips till mig och mina läsare.

8 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Nä, inget haussande här heller Sofie. Vi äter alltid grillat till midsommar och i år är nog inget undantag :) Skönt när man vet vad det blir liksom. Fast efterrätten däremot... jag det får vi se vad det blir. Åker ni söderut då förstår jag? Härligt!

Min Lilla Kokvrå sa...

Vilken härlig kväll! Man får verkligen ta vara och njuta av de kvällar man kan sitta ute långt fram på småtimmarna, för de är ju ändå inte så många till antalet här uppe i kalla norden.
Mitt buffétips är en skaldjurscheesecake, passar fint på en midsommarbuffé
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/skaldjurs-cheesecake-till-fredagsmyset.html

Hoppas nu att vi får en varm och skön midsommarafton, så man kan vara ute läääänge :)

Sara på Vardag.nu sa...

Så mysigt, och så gott med tapas. Man ska ta till vara på de där sommarkvällarna så man har dem att minnas tillbaka till i höst sen ;) Även Midsommarafton - även om man för den sakens skull inte behöver ställa till med Nobelfest... Lite god mat och mys med familjen är gott nog! :)

Ha en underbar midsommar om vi inte hörs mer innan dess!

Mårtenssons kök sa...

Helt rätt tänkt, speciellt det där med Skåneland:) Här går man inte hungrig alltför länge...
Inget upphausat här heller, vi kör på med traditionellt firande med sillatårta och grillat, knytkalas när det är som bäst. Och så hoppas vi att solen får vara med på festligheterna!

Ha en fin midsommarhelg,
kramar

Malin`s Diner sa...

Hej hopp gummisn....p

Vi ska bort på lunch och bort på kvällen, perfekt! Ska bara ta med grille på kvällen. Åker då så klart till Thuressons. Men där lär vara värsta köerna i morgon, då ALLA köper där inför midsommar. Planerar att beställa på morgonen och hämta upp precis innan stängning. Smart Malin sedu´!

Kram kram

Matarkivet sa...

Rosé i solen är sannerligen sommar det!

Och visst är det viktiga med helger att umgås med familj och vänner, mat löser sig alltid. Ha en fin midsommar!

Tant Gul sa...

Håller helt med dig. Man måste verkligne inte schåsa upp varje högtid. Vi tar det rätt så lugnt hemma hos oss. Hoppas att du har en jätteskön midsommar och ledighet tillsammans med de du tycker om. För det är viktigast av allt.

Anonym sa...

Så goda de där tapasen såg ut! Det kanske är till Kålltorp man ska åka nästa gång det är dags för restaurangbesök!

Hoppas att du hade en riktigt lugn och härlig midsommarhelg utan en massa måsten!