Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 7 juni 2013

En ny god lokalproducerad öl

I kväll blev det hemmaburgare till fredagsmyset. Köpte faktiskt de där färdigpressade färska burgarna på ICA. 29:- för 4 st burgare denna veckan. Höll ihop fint men tappade mycket vätska och blev lite ovala när man stekte dem. Glazade med lite BBQ sås. Saftiga och goda. Lite fint strimlad färsk vitkål, skivad tomat, citronmarinerad rödlök och sås på grekisk yoghurt, philadelphia (lika delar), en "klutt" majonäs och mixad soltorkad tomat. Blev en riktigt god burgare!

Burgarna sköljde vi ner med en ny lokalproducerad öl - Electric Nurse, som bryggs av Dugges Ale- & Porterbryggeri. Receptet till detta fruktiga och törstsläckande öl är skapat av Peter och Ida.  När jag läste lite mer om företaget visade det sig att Peter är son till Mikael "Dugge" Engström. Namnet kommer från deras yrken - elektiker och sjuksköterska. 19,90 kostar den och ny denna veckan på Systembolaget.

Kommer framöver att hålla utkik efter fler av deras öl på krogen och på Systembolagets hyllor.


10 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Dugges sitter alltid fint - deras Avenyn Ale är en av mina favvoöl all time får jag nog säga. Kram!

Pernilla sa...

Dugges dricks det mycket av här hemma, inte av mig förstås men det kanske är något för mig att testa som veckoöl nångång snart för de verkar ju onekligen ha väldigt goda ölsorter :)

Mårtenssons kök sa...

Precis detta ölet köpte bästa syrrasonen med sej hem från bolaget igår när vi var ute och gjorde stan. Skulle kanske köpt med en flaska hem till Håkan också...

Ha en fortsatt finerlig helg.

Pysselpinglan sa...

Halloj! Men du, du missade nog att knipa åt dig ett lottnummer om du vill vara med :p Kommentera på utlottningsinlägget vilket nummer i ordningen du får samt dela det inlägget(det kanske du gjort) så du kan vara med i dragningen :) hihi

Remsan sa...

Cool öl! Alltid roligt och det är något lokalproducerat som faller en på läppen. Ni har inte funderat på att göra egen öl med lilla köksbryggeriet. Jimmy (Pernillas) verkade nöjd och flera andra jag pratat med.
Jag skulle kunna tänka mig att äta grillat varje dag så vi har i stort sett bestämt oss för att köpa gasolgrill så det blir smidigare. Blir inte direkt att vi brassar på grillen runt 17 en vardag med två vrålhungriga barn :-/

Ann-Christin A sa...

Alltid trevligt att prova på lokala specialiteter.

Ha det gott Sofie!

Malin`s Diner sa...

Jag är ingen ölgillare, tycker faktiskt det är gasnka så äckligt. Lars däremot är en ölfantast och planerar med en kompis att dra igång eget microbryggeri. De läser och provsmakar öl för fulla muggar.

Kram kram

Ps Hoppas ni får en überbra dag!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Trots att den bara kom för en vecka sen så har jag faktiskt hunnit prova den där ölen ( konstigt eftersom allt bara hamnar i bokhyllan det jag köper på bolaget haha). Jag gillade den eftersom beskan inte var så påtaglig. Perfekt grilltillbehör:)

Systeryster och jag .... sa...

Alltid kul att pröva nya ölsorter...

Lotta sa...

Bara att gratulera! Jag borde utforska det småskaliga lite mer. Det lär ju finnas massor med ölpärlor! Coolt namn också :-)