Lägg fyra portionssbitar med färsk lax i en skål och pressa saften från en citron över.
Skär kall kokt färskpotatis i bitar (ca 0,5 kg okokt). Skala, kärna ur och skär ett halvt äpple i bitar. Strimla en bit purjolök. Blanda med 3 dl gräddfil och en klutt vardera av majonnäs, dijonsenap och bostongurka. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda med rikligt av citronpeppar och lite 7flingsalt. Ringla över lite olivolja eller rapsolja med smak av krondill om du råkar ha det hemma. Kör på 200 grader i ca 10 minuter.
Ät och njut!! Potatissalladen blir inte sämre av att stå till sig ett dygn.
4 kommentarer:
Så tradigt när inte tekniken vill samarbeta, men tur i alla fall att maten vill det:) Det ser väldans gott ut, vi hade absolut huggit in med glädje!
Ser super gott ut!
Håller med, kall nypotatis är så galet gott och bra till mycket! Trist att dator inte samarbetar... Ha en fin helg!
Inte klokt hur knäpp man kan bli utan datorn... Men du löste det ju fint.
Färskpotatissallad - tröttnar man någonsin?!
Skicka en kommentar