Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 24 februari 2013

Risotto con Salsiccia

Johan hostar, jag har ont i bihålorna och Oliver fortfarande hängig. Det var en riktigt seg förkylning för hela familjen. Men det går åt rätt håll. I morgon blir det jobb igen och hoppas att trycket i bihålorna släpper snart. Det är segt att gå hemma och jag blir väldigt rastlös!

Många tappar ju matlusten när de är sjuka, men inte jag. Vore ju fint att tappa några kilon snabbt och lätt  utan att behöva tänka på det.... I stället har vi lagat mat som går snabbt att slänga i hop men ändå är festlig i helgen. I fredags gjorde jag en lite annorlunda Risotto. Risotto förknippar jag ofta med skaldjur eller helt vegetarisk. Blev därför lite nyfiken när jag hittade ett recept med Salsiccia och mörk öl. Sällan jag använder färsk salsiccia. Är ju en fantastiskt god korv med mycket smak.



Risotto con Salsiccia
3 dl arborioris
300 g färsk Salsiccia
7 dl vatten
1,5 st oxbuljongtärning
3 st schalottenlökar
smör till stekning
3 dl mörk öl (tex. bayersk)
salt och peppar
1 knippe bladpersilja
1 dl riven parmesanost

Stekt salsiccia
  • Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.
  • Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk smör i en gryta. Häll på ölet och låt koka in. 
  • Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Skär korven i slantar. Grovhacka persiljan, lägg undan lite till garnering. Stek korv och persilja i 1 msk smör i en stekpanna. Blanda ner korv, persilja och ost i risotton. Strö över persilja och parmesanost och servera.

Risotto con Salsiccia

11 kommentarer:

Michael Krantz sa...

jäklar vad gott det ser ut! jag älskar risotto.

Anonym sa...

Jösses!

Det där såg riktigt gott ut :P

Krya på er!

//Carola

Malin`s Diner sa...

Hm, öl i risotto... Gillar ju inte att dricka öl, men kanske funkar i mat. eSer gott ut i alla fall.

Hoppas ni blir riktigt friska alldeles snart, så ni inte drar med er några baciller till Stöten. Där vill man vara frisk och kry!

Kram kram

Systeryster och jag .... sa...

Ser gott ut

Krypa på er

Lotta sa...

Vad lustigt att du också hittat receptet! Jag testade för ett tag sedan och gillade det skarpt. Allt är ju gott och här funkar det att blanda det.

Vi får väl se om det här kan bli ett vandringsrecept också :-) Så här gjorde jag:

http://lottakruse.blogspot.se/2012/03/olrisotto-med-salsiccia-lite-knasigt.html?utm_source=BP_recent

Hoppas det segdragna släpper nu för er alla. Stackare...

Mårtenssons kök sa...

Oh, hohoho, yes yes! Snälla, låt det bli fredag så fort som möjligt för då skriver vi detta på menyn.

Tackar för tipset.

Krya på dej

Sara på Vardag.nu sa...

Hua, hoppas du kryar på dig snart! Du ska vara tacksam för att matlusten finns kvar :)

Charlotta Ljungblad sa...

Oh, spännande! Jag är inte så förtjust i risotto av någon anledning, misstänker att det kan vara att det ofta är det man blir serverad på restauranger som har dålig fantasi när det kommer till vegmat. Vet inte hur många svamprisottos jag har blivit serverad genom åren...

Krya på er! KRAM!

Remsan sa...

Jag har tagit Sinova så fort kan känt minsta tecken på förkylning på g. Det är ett hälsokostmedel som finns på Apoteket som egentligen är mot förkylningssymtom eller bihåleinfektion. Funger dock mycket bra som förebyggande.
Jag hittar nästan aldrig färska kryddiga korvar. Brukar ge mycket smak åt maträtter.

Kaksmulan sa...

Ah ett annorlunda korvrecept det får jag minsann spara. Kan behöva alla korvrecept nu när jag ska gå och bli korvgumma ;). Hoppas ni är friska och krya igen nu. Vi har också varit sjuka igen och för Hannas del är det tredje gången i år ;(. Idag är det i alla fall vår i luften och strålande sol och det är vad jag tror vi behöver nu.

Katarina sa...

Risotto är en favoriträtt hos mig. Vad spännande med öl i, har aldrig tänkt på det. Måste prova!