Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 1 december 2012

Lingonsmoothie

Vilken härlig dag jag har haft! Vaknade till -8 grader och en sol som började titta fram. Skrotade tunt i myskläder, åt frukost och tittade på första avsnittet av julkalendern. Jag är som ett barn när det gäller julkalendern och vill inte missa ett avsnitt! Än så länge får den godkänt!

Vi pälsade på oss, jag och Oliver, och gav oss ut i vintern. Mötte upp min skånevän Caroline, som bor nära men träffar alldeles för sällan, och tog en promenad till Bertilssons stuga. Åt en god och värmande soppa och promenerade hem igen (promenad på 1,5 timme enkel väg...). Vi bjöd in oss på en fika hos en gemensam vän som bor i närheten. Glögg, kaffe, lussekatter och pepparkakor dukades fram. Vi fikade, pratade och hade fullt sjå med att hålla isär våra barn, som är jämngamla, som slogs om samma leksaker och Carolines hund som Oliver fått någon sorts hatkärlek till. Gillade att titta på men fick inte komma för nära.

I kväll är vi hemma och myser. Ja, Oliver sover ju gott nu och jag tittar på TV, surfar, tar mig ett glas vin och lite smågodis. Åt lite rester så tänkte i stället ge er min frukost. En fantastiskt god Smoothie med julsmaker; lingon och pepparkaka. Blev helt sjukt god! Blir nog en repris till frukost i morgon.

2 glas lingonsmoothie
ca 5 dl vaniljyoghurt
1 banan
ca 1 dl frysta lingon
1 tsk pepparkakskrydda



6 kommentarer:

Remsan sa...

Visst är det mysigt när vintern infinner sig på riktigt! Jag älskar att frossa i adventsmys och juliga godsaker. Lingonsmothie passar ju perfekt!
Ha en fin och vintrig söndag. Kramis.

Malin`s Diner sa...

Ville titta in och hälsa dig en skön 1:a Advent!

Kram kram Malin

Tant Gul sa...

Vilken mysdag. Smoothien ser verkligen sjukt god ut. Hoppas du har en lika skön söndag och advent.

Nina sa...

Mmm, det låter som en godis-smoothie verkligen! Jag har varit väldigt sugen på lingongrejer på sistone. Det känns så vinter på något vis.

Pernilla sa...

ja, gud vad härligt väder det varit i helgen, lite snö på det här också så är jag väldigt nöjd sen :)

jag och ofelia har också varit ensamma hemma i helgen och hon bestämde sig för att ha sovsession ungefär hela helgen så jag har bara tittat på mad men och ätit brieost, hur mysigt som helst!

Amy's piece of cake sa...

Detta låter smarrigt.... så mycket härligt det kommer upp på bloggarna nu i juletider :) Man njuter för fullt!