Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 31 december 2012

Hej då 2012! Jag kommer alltid att minnas dig!

Året som gått kommer alltid att vara speciellt för mig. För jag har ju varit föräldraledig heeela långa året, vilket har varit helt fantastiskt! Från en liten plutt i början av året har Oliver blivit en stor kille med egen vilja, humör och charm. Jag har njutit varenda sekund av att gå hemma. Vi har fått många nya vänner, njutit av att vara ute mycket och även hunnit vara hemma och laga en del mat och bakat, såklart! Så därför kommer denna årskrönika inte bara handla om mat. Utan även om året som mamma.

I januari döptes "lille" Oliver. En liten tjockis som knappt fick plats i dopklänningen men som skötte sig fint under själva dopet. Efteråt bjöd vi släkten på pajpuffé, tårta och spettekaka. En trevlig och lyckad dag!

Olivers dop i Härlanda kyrka
I mars åkte vi med Johans familj till Sälen på skidsemester. Strålande väder med sol och plusgrader. God mat, promenader med barnvagn och lite skidåkning.


Vi hade en fin vår och barnvagnen fick rulla många mil. En helg packade vi matsäck och gick till Västra Långvattnet i Delsjöområdet. Helt ensamma på en gräsplätt vid vattnet.

Far och son på utflykt

I maj firade jag min första Mors dag. Oliver gav sin mamma en välbehövlig fotbehandling och jag fick fira med god mat och fint väder med min mamma och syster.

Tre mammor
Och vilken sommar vi hade! Vi hade fyra veckors semester tillsammans och jag var utöver det ett par veckor själv i Skåneland. Sol, bad, grillning och träffade vänner. Vi höll oss mest i Sverige förutom en dagstur till Skagen i Danmark. Vi var i sommarstugan i Yngsjö, i husvagnen på Resö, Ullevikonsert med Bruce Springsteen mm.


Glasstårta med massor av jordgubbar till midsommar
Häng på stranden oavsett väder
God lunch en varm dag på Hönö
Oliver med krabbkompisarna på Resö
Oliver och Johan en underbar kväll på Resö
Smörrebröd i hamnen i Skagen
En kall öl en varm dag
Många grillspett blev det i somras kryddade med god rub

I höst har det blivit några ettårskalas. Oliver fyllde ett år och även hans vänner. Självklart fick Oliver smaka sin tårta men tyckte nog det var roligast att gegga med den.

Oliver 1 år
Emma, Nils och Oliver - tre goa ettåringar
Edvins ettårskalas. Många trevliga träffar har vi haft under året.
Det har varit många trevliga bloggträffar under året. Små träffar med många hembakade godsaker här i Göteborg. I våras var jag i Värnamo på Indiskinspirerad bloggträff som fick publicitet i ICA´s tidning Buffé. I höst var ungefär samma gäng, plus några till, på bloggträff på Ystad Saltsjöbad med matlagning och tur på Österlen. Senare i höst var jag inbjuden till en träff på en gård på Orust med LRF och Victor Westerlind lagade god mat.

Bloggträff på Ystad Saltsjöbad
Bloggträff på Orust
Victor Westerlind lagade god mat

Julen firade vi i en vecka. Först några dagar i Skåne och därefter med Johans familj i Falköping. Mycket snö kom det och det blev en vit jul. Snön försvann och vi firade både jul och nyår en gång till med min syster och föräldrar. Hela familjen var nöjda med att sprida ut julfirandet under en längre tid!


Hela familjen julfirar i skåneI kväll firar vi in det nya året med vänner och god mat. Ser fram emot 2013. Jag ska börja jobba igen. Johan ska vara föräldraledig. Men det bästa av allt är att vi ska flytta till en större lägenhet! Äntligen! Kanske kommer bloggen att få lida lite framöver men jag glömmer varken den, er eller mina bloggkollegor.

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Vi ses på det nya året!


11 kommentarer:

Karin sa...

Gott Nytt År till dej och familjen Å tack för alla goa recept du försörjer oss med./Karin

Mårtenssons kök sa...

Härligt år och ett fint bokslut, inte minst träffarna och nya lyan:)

Ett riktigt gott nytt år till dej Sofie, ha en fin kväll.
Många kramar från oss

Millas Hälsoblogg sa...

Vilket härligt år:)
Vad kul med så många bloggträffar :)
Vill önska dig Ett Gott Nytt År

Pernilla sa...

ett riktigt fint år det här 2012 :) tycker gott du kunde varit mammaledig ett år till så vi kunde ha hängt lite, jobb schmobb ;)

hoppas ni får ett fint nyårsfirande ikväll, Gott nytt år!

Lollo sa...

Vilket år det varit, bästa någonsin! Tack för att vi fått hänga med er! /Lollo o Nils

Sara på Vardag.nu sa...

Gott nytt år! :)

Kim sa...

Vilken fin sammanfattning av ert år!

Lotta sa...

Tack för 2012 - vi ses 2013 när du har tid och lust. Mycket nytt på G - spännande! Lycka till med både jobb och lägenheten.

Remsan sa...

Jag älskar alla dessa tillbakablickar! Tänk så mycket fantastiskt som hinner hända på ett år.
Vi lär ses 2013, både i bloggvärlden och förhoppningsvis IRL igen!

Amy's piece of cake sa...

Underbart matbloggsår, jag önskar mig flera sådana i framtiden! :)

tina sa...

Åh, smörrebröden!!! Fint år, fina bilder.