Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 27 september 2012

Karibisk fiskgryta

Fortsätter på tema gryta. Ännu en gryta som jag gjorde under mina dagar i skåneland (ja, i Skåne äter man "mö mad"!!!). Denna gången var det en fräsch fiskgryta med helt underbara smaker. Och även denna gång kommer receptet från Arla (med lite ändringar från mig).




Karibisk fiskgryta
1 kg vit fisk, tex torsk
1 liter vatten
4 msk salt
750 g sötpotatis
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
3 tsk spiskummin
3 tsk malen ingefära
cayennepeppar efter tycke och smak
7,5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
lime
matyoghurt
färsk koriander
  • Skär fisken i 3 cm stora bitar. Blanda vatten och salt till en lag. Låt fisken rimmas i lagen i 15 minuter och ta sedan upp den.
  • Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Skär purjolöken i bitar. 
  • Fräs vitlök och kryddor i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljong och sötpotatis. Koka ca 10 minuter eller tills sötpotatisen börjar kännas mjuk. 
  • Lägg i fisk och purjo och låt sjuda 3-5 minuter. 
  • Servera med ris eller bulgur, matyoghurt, lime och färsk koriander.


Torsdag och vi är en dag närmre helgen. Tjohoo!! I kväll är Johan på äventyr och jag har bjudit hit min vän och kollega Ida för att äta lite god mat och ha matprogramskavalkad. Bra anledning för matnerdar att träffas tycker jag.

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ja, det är bra det, bara ladda upp inför helgen!

Ses snart!

Remsan sa...

Ha ha... Ja, det var värst vad det äts en massa där nere ;-)
Grytan låter helt i min smak. Borde gå att servera som soppa också kanske.

Amy's piece of cake sa...

Japp, bra att du laddade upp ;) Karibiskt is da thing och äntligen sågs vi igen, hurra!